Zoekresultaat 1 - 4 van 4 resultaten

  • Ondergrondse olietank melden

    Als u een ondergrondse olietank in uw tuin heeft die u niet meer gebruikt, moet u dit melden bij de gemeente. De gemeente vertelt u of u deze tank moet laten schoonmaken of verwijderen. Dit mag u niet zelf doen. Ook al ligt de tank niet diep in de grond. U moet hiervoor een KIWA-erkend bedrijf inhuren. Het bedrijf verwijdert de tank en doet onderzoek naar mogelijke bodemverontreiniging door olielekkage. Is uw grond vervuild? Dan moet u de bodem laten saneren.

  • Oud papier en karton

    Het apart houden van oud papier en karton is goed voor het milieu. Oud papier wordt gerecycled tot nieuw papier en karton. Dat bespaart bomen en energie. Oud papier kunt u zelf wegbrengen naar één van onderstaande containers: Oldebroek, Bovenmolenweg 7 (maandag t/m zaterdag). Wezep, Oranjeboomlaan 27 (De Schakel, op zaterdag tussen 09.00 en 12.00 uur). Inzameling door Vereniging Old'Papier Eén keer in de maand op zaterdag wordt vanaf 07.30 uur bij u in de wijk (binnen de bebouwde kom) oud papier opgehaald door Vereniging Old'Papier. De inzameling gebeurt door gebruik te maken van de grijze containers met blauwe deksel. Buiten de bebouwde kom wordt uw papier doordeweeks ingezameld met behulp van de grijze container met blauwe deksel. Op www.mijnafvalwijzer.nl kunt u de data voor de inzameling van oud papier bekijken. Wat hoort bij het oud papier en karton? Kranten, folders, enveloppen met of zonder nietjes WC-rolletjes en kartonnen dozen Verpakkingen, zoals rijstverpakkingen Wat hoort niet bij het oud papier en karton? Geplastificeerde verpakkingen die je niet kunt scheuren Pizzadozen, want die zijn te vies om te recyclen Papieren broodzakken met waslaagje

  • Klein Chemisch Afval (KCA)

    Klein Chemisch Afval is huishoudelijk afval dat gevaarlijk is door de chemische stoffen die erin zitten. Deze zijn schadelijk voor de gezondheid en voor het milieu. Lever het altijd op de juiste manier in. Wat is Klein Chemisch Afval? Huishoudelijke producten zoals batterijen, spaarlampen, energiezuinige lampen, TL-buizen, vloeibare gootsteenontstopper, lampenolie, petroleum, bestrijdingsmiddelen, insecticiden Doe-het-zelf producten zoals verf, lak, beits, houtverduurzamers, terpentine, thinner, afbijtmiddel, verfverdunner, kwastreiniger, wasbenzine en kwikschakelaars Hobbyproducten zoals fotofixeermiddel, foto-ontwikkelaar, etsvloeistoffen (salpeterzuur, zwavelzuur) en zoutzuur Vervoerproducten zoals accu's, benzine, motorolie, afgewerkte olie, remolie en oliefilters Medische producten zoals medicijnen, injectienaalden en kwikthermometers. Dit kunt u inleveren bij de apotheek. Wat is geen Klein Chemisch Afval?  Bleekwater en ontsmettingsmiddelen (hoort bij restafval) Lege en ingedroogde verfblikken en verfkwasten (hoort bij restafval) Lege spuitbus (hoort bij restafval) Waar inleveren? Klein Chemisch Afval kunt u inleveren bij de gemeentewerf of chemokar. Bij de apotheek kunt u oude medicijnen en injectienaalden inleveren. Inleveren op gemeentewerf Open op dinsdag- en vrijdagochtend van 08.00 - 12.00 uur (behalve op feestdagen), Ampèrestraat 13 in Wezep. KCA inzameling standplaats Elke derde zaterdag van de maand van 09.45 - 10.45 uur op de parkeerplaats tegenover het gemeentehuis in Oldebroek Elke derde zaterdag van de maand van 08.30 - 09.30 uur bij de Plusmarkt, Meidoornplein in Wezep Klein Chemisch Afval is gevaarlijk Klein Chemisch Afval is gevaarlijk. Gooi bijvoorbeeld batterijen, hoe klein ook, daarom nooit bij het restafval. Ingezameld restafval warmt namelijk op, waardoor batterijen kunnen ontvlammen. Een klein vonkje is al genoeg om een hele container restafval te doen ontbranden. Het komt helaas regelmatig voor dat hierdoor grote branden ontstaan.

  • Vuur stoken

    U mag vuur stoken in de open lucht als het gaat om vuur door kaarsen, rookwaren of sfeervuur (bijvoorbeeld vuurkorf- of schaal, tuinhaard, ton van max. 200 liter) of als het vuur nodig is voor bakken en braden. In alle andere gevallen mag u geen vuur stoken in de open lucht. Wilt u toch vuur stoken in de open lucht? U kunt een ontheffing aanvragen voor: het verbranden van snoeihout in het buitengebied een vreugdevuur tijdens de jaarwisseling (op een met de gemeente overeengekomen locatie) een vreugdevuur tijdens Pasen (het paasvuur moet onderdeel zijn van een evenement waarvoor een evenementenmelding is gedaan of een evenementenvergunning is aangevraagd) Ontheffing vuur stoken aanvragen U kunt ook schriftelijk een ontheffing vuur stoken aanvragen (pdf, 720kb). Takken en snoeihout Het is mogelijk om tak- en snoeihout gratis op te laten halen door de firma ABL. Lees hierover meer op de pagina Takken en snoeihout.