Zoekresultaat 1 - 10 van 15 resultaten

  • Vuurwerk afsteken

    Inwoners mogen vuurwerk afsteken tijdens de jaarwisseling. Dit mag tussen 31 december 18.00 uur en 1 januari 02.00 uur. Het gaat hier alleen om consumentenvuurwerk, niet om professioneel vuurwerk.

  • Riool verstopt? Wat nu?

    Een verstopte riolering ,daar wilt u zo snel mogelijk vanaf. Of u zelf verantwoordelijk bent of de gemeente hangt af van de plaats en de oorzaak van de verstopping. Voordat u een verstopping bij de gemeente meldt, heeft u eerst vastgesteld (of laten vaststellen) dat de oorzaak van de verstopping buiten uw erf ligt. Om te bepalen waar en wie verantwoordelijk is voor de verstopping kunt u het formulier 'Wie is verantwoordelijk voor de riolering?" doorlopen.  Wie is verantwoordelijk voor de riolering? Overzichtskaart huisaansluitingen

  • Rioolaansluiting aanvragen

    De gemeente zorgt voor het hoofdrioolstelsel. Ze gaat over de aanleg, het onderhoud, de ontstopping en de vervanging ervan. Daarnaast zorgt de gemeente ook voor de aansluiting van uw woning, bedrijf of gebouw op het riool. De gemeente verzorgt uw aansluiting tot aan uw eigen terrein. Vanaf daar moet u er zelf voor zorgen. Bent u nog niet aangesloten op het rioolstelsel? Dan kunt u een aanvraag indienen bij de gemeente. Aanvraag rioolaansluiting digitaal Aanvraag rioolaansluiting schriftelijk (pdf, 86kb)

  • Bodeminformatie opvragen

    Soms is er een bodemonderzoek nodig als u bouw- of verbouwplannen heeft. Een bodemonderzoek geeft de kwaliteit weer van de bodem op dat moment. Het onderzoeksbureau dat een bodemonderzoek uitvoert kan bodeminformatie opvragen van het betreffende perceel. Bodemonderzoek kan daarnaast ook nodig zijn als het bestemmingsplan verandert. Verzoek bodeminformatie Een bodemonderzoek is 5 jaar geldig. De kwaliteit van de bodem kan veranderen. Door activiteiten die op de bodem plaatsvinden of omdat de landelijke onderzoeksnormen strenger worden. Vraag eventueel eerst advies bij de gemeente of u een bodemonderzoek moet doen.

  • Bomen kappen

    Als u een boom wilt kappen of rooien kijk dan eerst of er een vergunning noodzakelijk is. De gemeente Elburg heeft namelijk al haar beschermde bomen en houtopstanden in kaart gebracht. Staat uw boom of houtopstand niet op de Groene Kaart dan heeft u geen vergunning nodig. Moet u wel een vergunning aanvragen dan kunt u dit doen op het Omgevingsloket. U kunt de vergunning online aanvragen via het Omgevingsloket. Online aanvragen U kunt de vergunning ook aanvragen via het gemeentehuis. Hiervoor moet u een afspraak maken.

  • Afvalstoffenheffing betalen

    De gemeente haalt afval op of zorgt voor containers waar u uw afval kunt inleveren. De gemeente verwerkt het afval. Hiervoor betaalt u jaarlijks afvalstoffenheffing aan de gemeente. U moet de afvalstoffenheffing ook betalen als u geen gebruik maakt van de ophaaldienst van de gemeente. Of als u weinig of geen afval aanbiedt. Bedrijven en instellingen regelen zelf de inzameling van hun afval.

  • Bladkorven

    Bladeren op straat zorgen vaak voor ongemak, daarom plaatst de gemeente Elburg bladkorven. Losse bladeren kunt u kwijt in deze bladkorven. Deze worden in de periode dat de bladeren van de bomen vallen geplaatst. De bladeren gaan samen met het andere gft-afval naar de compostfabriek. Locaties bladkorven Bekijk de locaties van de bladkorven in de gemeente Elburg. Gebruik bladkorven De bladkorven zijn alleen bestemd voor bladeren; Takken, snoeiafval of andere (groen)afval worden niet geaccepteerd; Bij misbruik verwijdert de gemeente de bladkorf en plaatst deze niet terug in de straat. Melding volle of kapotte bladkorf De gemeente leegt de bladkorven regelmatig. Mocht er toch een bladkorf zijn die vol zit of kapot is. Mocht er toch een bladkorf zijn die vol zit of kapot is, dan kunt u daar een melding van maken. U kunt een melding maken van een volle of kapotte bladkorf door het digitale formulier ‘Meldingformulier Openbare Ruimte’ in te vullen. Melding doorgeven

  • Omgevingsvergunning voor het milieu aanvragen

    Bedrijven die het milieu zwaar belasten, hebben een omgevingsvergunning voor het milieu nodig. U kunt dit nodig hebben als uw bedrijf bijvoorbeeld: veel energie verbruikt de lucht vervuilt geluidsoverlast veroorzaakt stankoverlast veroorzaakt Sommige bedrijven hebben geen vergunnings- en meldingsplicht. Dit zijn bijvoorbeeld kantoren, diverse zorginstellingen, huisartsenpraktijken en peuterspeelzalen. Soms vraagt u bij de provincie een vergunning aan of doet u daar een melding. Meestal gaat het dan om grotere bedrijven, zoals chemische fabrieken. Wilt u hier meer over weten? Neem dan contact op met de provincie. De omgevingsvergunning kan nadelen hebben voor de natuur. Het behoud van beschermde gebieden, planten- of diersoorten kan namelijk gevaar lopen. Geef dit duidelijk aan in de aanvraag. U heeft dan de volgende keuze: U vraagt bij de provincie een natuurbeschermingsvergunning of -ontheffing aan. De provincie beoordeelt alleen de gevolgen voor de natuur. De provincie kan speciale eisen stellen, zoals ecologische begeleiding. Daarna vraagt u bij de gemeente een omgevingsvergunning aan. De gemeente beoordeelt dan niet de gevolgen voor de natuur. U vraagt bij de gemeente een omgevingsvergunning aan. Daarbij vraagt u om ook een natuurtoets uit te voeren. Dit betekent dat de gemeente ook de gevolgen voor de natuur beoordeelt. Hiervoor vraagt de gemeente bij de provincie om een verklaring van geen bedenkingen (vvgb). De gemeente neemt de vvgb mee in het besluit op uw aanvraag. Weigert de provincie de vvgb af te geven? Dan wijst de gemeente uw vergunningsaanvraag af. Omgevingsloket online

  • Klein chemisch afval inleveren

    Klein Chemisch Afval (KCA) is huishoudelijk afval waar chemische stoffen in zitten, die schadelijk zijn voor de gezondheid en voor het milieu. Doe KCA dan ook nooit bij het restafval maar lever het gratis in. KCA Inleveren Elke dinsdag van 10.00-12.00 uur en elke 1e zaterdag van elke maand van 09.00-10.00 uur kunt u KCA gratis inleveren. Dit kan bij de gemeentewerf, Het Straatje 8 in Elburg. KCA-box laten ophalen Heeft u een KCA-box en is deze meer dan 75% vol? Meldt u zich dan tot uiterlijk 2 dagen vóór de ophaaldag aan via www.aconov.nl of telefonisch 0800 – 2224111. Elke maand is er een ophaalronde bij de aangemelde adressen. Op www.mijnafvalwijzer.nl kunt u de data voor de inzameling bekijken. Wat is wel Klein Chemisch Afval? Huishoudelijke producten zoals batterijen, spaarlampen, energiezuinige lampen, TL-buizen, vloeibare gootsteenontstopper, lampenolie, petroleum, bestrijdingsmiddelen, insecticiden; Medische producten zoals medicijnen, injectienaalden en kwikthermometers; Doe-het-zelf producten zoals verf, lak, beits, houtverduurzamers, terpentine, thinner, afbijtmiddel, verfverdunner, kwastreiniger, wasbenzine en kwikschakelaars; Hobbyproducten zoals fotofixeermiddel, foto-ontwikkelaar, etsvloeistoffen (salpeterzuur, zwavelzuur) en zoutzuur; Vervoer zoals accu's, benzine, motorolie, afgewerkte olie, remolie en oliefilters. Wat is niet Klein Chemisch Afval? Lege flessen of verpakkingen; Lege en ingedroogde verfblikken en verfkwasten; Lege spuitbussen.

  • Ondergrondse afvalinzameling

    In de Vesting Elburg en op enkele plaatsen buiten de Vesting wordt restafval (ondergronds) en groente-, fruit- en tuinafval (bovengronds) ingezameld. Dit gebeurt door middel van een inzamelsysteem. Voor het kunnen gebruikmaken van het inzamelsysteem heeft elk huishouden een milieupas. Milieupas Bij verhuizing levert u de pas in bij het milieupark/grondstoffenstation of de balie van het gemeentehuis. Wanneer u geen milieupas heeft, kunt u een nieuwe aanvragen via Aconov. De helpdesk van Aconov is te bereiken via: 0800 222 41 11. GFT container Vesting Op verzoek kunnen bewoners van de Vesting een GFT container aanvragen. Deze dient u, buiten het tijdstip van lediging, uit het zicht te plaatsen ter verbetering van het aanzien van de Vesting. Het legen van de GFT container vindt eenmaal per twee weken plaats op de volgende locaties: ’t Schootsveld, Nunspeterweg uitgang Vesting, Jos Lussenburgplein. Op de locaties geeft een tegel met een container erop de plek aan. Op www.mijnafvalwijzer.nl kunt u de data voor de inzameling bekijken. Storing container Is er een storing? Meld deze bij de gemeente, tel. 0525 688 688. U kunt uw afval tijdelijk kwijt bij een andere (ondergrondse of bovengrondse) container. Werkt deze ook niet? Dan is uw milieupas waarschijnlijk defect. Neem contact op de helpdesk van Aconov via: 0800 222 41 11. Bij een storing mag u geen afval bij de ondergrondse of bovengrondse container zetten. Dit is strafbaar.