Zoekresultaat 1 - 10 van 16 resultaten

  • Bedrijfsafvalinzameling

    De gemeente haalt alleen het huishoudelijk afval van particulieren op. Bedrijven en instellingen moeten zelf hun afvalverwerking regelen. Er zijn inzamelbedrijven die bedrijfsafval op kunnen halen. Hiervoor neemt u zelf contact op met een inzamelbedrijf.

  • Kleding, textiel en schoenen

    Oude kleding en/of schoenen kunt u naar een milieupark of kringloopwinkel brengen. Als uw stichting oude kleding en schoenen wilt ophalen voor hergebruik, een goed doel of handel, dan vraagt u om toestemming.

  • Klein chemisch afval

    De gemeente zamelt klein chemisch afval (KCA) apart in. Denk aan lege batterijen, accu's, olieproducten of verfpotten. Dit doet de gemeente omdat het milieuproblemen veroorzaakt als het in de afvalverbranding terecht komt.

  • Spandoek plaatsen

    Zonder toestemming mag u geen spandoek met gevoelens of gedachten langs de weg of over de weg hangen. Als u toch een spandoek met reclame wilt ophangen, vraagt u hier een vergunning voor aan.

  • Afvalstoffenheffing

    De gemeente haalt minimaal 1 keer per week afval op en verwerkt dit. Daarvoor betaalt u jaarlijks afvalstoffenheffing aan de gemeente. De heffing moet u ook betalen als u geen gebruik maakt van deze ophaaldienst. Bedrijven en winkels betalen deze heffing niet.

  • Verwijzingsborden plaatsen

    Verwijzingsborden geven de route aan wandel- of fietsevenement. U mag deze borden niet plaatsen zonder toestemming van de gemeente. Hiervoor moet u een tijdelijke ontheffing aanvragen

  • Uitstalling exploiteren

    Bij hun winkel mogen ondernemers een uitstalling plaatsen. Afhankelijk van de locatie van uw winkel mag u zonder vergunning een uitstalling plaatsen. Er zijn in Maastricht 3 verschillende gebieden, met elk andere regels voor het plaatsen van een uitstalling.

  • Bladkorven

    In de herfst zorgen bladeren op straat voor ongemak. Wij plaatsen bladkorven waarin u de bladeren kunt verzamelen. Deze bladkorven worden regelmatig geleegd. Bladkorven worden geplaatst van 13 tot 28 oktober.

  • Milieuparken

    De gemeente heeft een afvalinzamelstation of 'milieupark' waar u uw afval kunt brengen. Het gaat om grofvuil, afval in grote hoeveelheden, zoals tuinafval of afval van gebruiksgoederen, zoals koelkasten, televisies en huishoudelijke apparaten. U kunt ook chemisch afval langsbrengen.

  • Grofvuil

    Grofvuil is afval dat niet in een vuilniszak of afvalcontainer past. bijvoorbeeld een kast, bank of stoel. U kunt uw grofvuil met uw afvalpas naar het milieupark brengen of door ons laten ophalen.