Zoekresultaat 1 - 10 van 47 resultaten

  • Scheidingswijzer

    We scheiden steeds meer afval in Nederland. Dat is goed nieuws. Alleen hebben we door het recyclen van zoveel verschillende afvalstromen wel eens twijfel in welke container welk afval thuishoort. Gebruik de scheidingswijzer om precies te weten wat waar hoort. Aanpak Kijk in de scheidingswijzer hoe je jouw afval kan aanbieden. Dat kan op de volgende manieren: Online via meerlanden.nl.…

  • Papier en karton

    Het scheiden van oud papier en karton (OPK) is belangrijk omdat hiervan nieuw papier en karton wordt gemaakt. Hoe meer papier we apart inzamelen en recyclen, hoe minder bomen voor de papierproductie gekapt hoeven te worden. Aanpak Papier en karton kan je aanbieden op de volgende manieren: Gratis in minicontainers voor OPK elke 4 weken op laten halen door Meerlanden…

  • Hout

    Hout is heel goed te recyclen, behalve geïmpregneerd hout en bielzen. Aanpak Houtafval kan je gratis wegbrengen naar de milieustraten in Katwijk en Noordwijkerhout. Elk adres waarvoor afvalstoffenheffing wordt betaald, heeft beschikking over een milieupas voor toegang bij de milieustraten. Voor de milieustraat in Noordwijkerhout neem je naast de milieupas ook een geldig legitimatiebewijs mee. Bielzen De milieustraat in Noordwijkerhout…

  • Afvalstoffenheffing

    Je betaalt afvalstoffenheffing voor het ophalen en verwerken van het afval. Ieder huishouden is verplicht om afvalstoffenheffing te betalen, ook als je het afval nooit meegeeft. De verordening afvalstoffenheffing van jouw gemeente vind je onder ‘Wetten’. Aanpassing heffing na verhuizing Verhuis je naar een andere gemeente? Dan betaal je alleen voor de maanden dat je in de gemeente woont. De…

  • Gasflessen en brandblussers

    Vervallen of kapotte gasflessen en brandblussers moeten gerecycleerd worden als klein chemisch afval. Je kan gasflessen en brandblussers voor persoonlijk gebruik in huis of op de camping afvoeren. Het mogen geen grote bedrijfsblussers zijn. Aanpak Gasflessen en brandblussers kan je niet inleveren bij de milieustraten in Katwijk en Noordwijkerhout. Wél kan je bij de milieustraat in Katwijk een verwijsformulier ophalen…

  • Bedrijfsafval

    Bedrijven en organisaties moeten zich houden aan milieueisen voor de opslag en afvoer van bedrijfsafval. Deze eisen hangen af van het soort afval en de hoeveelheid afval dat je inlevert. De gemeente is niet verantwoordelijk voor de inzameling van bedrijfsafval. Je kan jouw afval zelf afvoeren. Ook kan je een contract afsluiten met een erkende inzamelaar of afvalverwerker. Aanpak Wil…

  • Takkenronde

    Bij het onderhoud van jouw tuin komen vaak grote hoeveelheden snoeihout vrij die niet in jouw minicontainer voor groente-, fruit- en tuinafval (GFT) passen. Daarom rijden in het voorjaar en het najaar speciale wagens de takkenronde. Aanpak Takken kan je aanbieden op de volgende manieren: Gratis op laten halen. In het voorjaar en najaar rijden hiervoor speciale wagens de takkenronde.…

  • Vuurwerk afsteken

    Op 31 december mag je vuurwerk afsteken vanaf 18.00 uur tot 1 januari 2.00 uur. Je kan op de laatste 3 werkdagen van het jaar vuurwerk kopen. Veilig vuurwerk afsteken, voorkom ongelukken Ga je tijdens de jaarwisseling vuurwerk afsteken of er buiten naar kijken? Bescherm dan jouw ogen met een vuurwerkbril. Steek het op een veilige manier af volgens de…

  • Bomen kappen

    Voor het kappen of rooien van een grote boom heb je een omgevingsvergunning nodig. Dit geldt ook voor stevig snoeien of het kappen van bomen die op de lijst van waardevolle bomen voorkomen. Je vraagt een omgevingsvergunning aan bij het Omgevingsloket. Online een omgevingsvergunning aanvragen via omgevingswet.overheid.nl Meer informatie Gemeente Noordwijk heeft de taken op het gebied van omgevingsvergunningen overgedragen…

  • Gesloten bodemenergiesysteem

    Als je jouw gebouw in de winter wilt verwarmen en in de zomer wilt koelen, kan je hiervoor een gesloten bodemenergiesysteem aanleggen. Vaak is het voldoende dit te melden. Dit doe je bij het Omgevingsloket. Online een melding doen via omgevingswet.overheid.nl Grotere installatie Wil je samen met jouw buren bodemwarmte gebruiken? Dan heb je een grotere installatie nodig. Misschien heb…