Zoekresultaat 1 - 10 van 17 resultaten

  • Inzameling bedrijfsafval

    Bedrijven en instellingen moeten hun afvalverwerking zelf regelen. U dient uw bedrijfsafval te laten ophalen door een particulier inzamelbedrijf. Scholen en andere non-profit organisaties kunnen meedoen met de reguliere huisvuilinzameling. Hier zijn wel kosten aan verbonden. Informeer hiervoor bij Monique Loeters: (0571) 27 99 11.

  • Glas inleveren

    Klik op deze link om een glasbak bij u in de buurt te zoeken. .

    Let op: alleen verpakkingsglas hoort in de glasbak. Serviesglas, vlakglas van vensters en aquaria horen in de grijze container of kunnen naar een recycleplein van Circulus gebracht worden.

  • Antireclamesticker ophalen

    Ongeadresseerde post is post waar uw naam niet op staat. Dit zijn bijvoorbeeld reclamefolders of huis-aan-huisbladen. Wilt u geen ongeadresseerde post meer ontvangen? Dan kunt u een antireclamesticker op uw brievenbus plakken.

    Er zijn 2 soorten stickers:

    • Met een NEE/NEE sticker krijgt u geen reclame en huis-aan-huisbladen meer
    • Met de NEE/JA sticker krijgt u nog wel de huis-aan-huisbladen.

  • Oude kleding inleveren

    Oude kleding en schoenen kunnen prima worden hergebruikt. Breng ze naar een kringloopwinkel of een speciale container voor textielinzameling.

    Wilt u oude kleding en schoenen ophalen voor hergebruik, een goed doel of handel? Vraag dan eerst toestemming aan de gemeente.

    Op de website van Circulus-Berkel kunt u zien waar de textielcontainers zich bevinden. 

  • Vergoeding aanvragen na bodemonderzoek

    Als u schade heeft na een bodemonderzoek, kunt u een vergoeding vragen. Het gaat dan om een verplicht bodemonderzoek vanwege het milieu, op verzoek van de gemeente of de provincie.

    De overheid kan het bodemonderzoek zelf hebben ingesteld. Of iemand heeft gevraagd het onderzoek te doen. Bijvoorbeeld een bedrijf dat de grond misschien vervuild had.

  • Rioolaansluiting aanvragen

    De meeste gebouwen in de gemeente zijn aangesloten op het riool.

    De gemeente:

    • onderhoudt het riool en legt het aan.
    • zorgt voor de aansluiting van gebouwen op het riool.

    De gemeente verzorgt uw aansluiting tot aan uw eigen terrein. Vanaf daar moet u er zelf voor zorgen.

  • Rioolklacht melden

    Vrijevalriolering:

    De gemeente is verantwoordelijk voor de aanleg, het onderhoud en het beheer van het hoofdrioolstelsel. Heeft u last van een rioolverstopping? Dan moet u een gespecialiseerd bedrijf inhuren. Als dit bedrijf vaststelt dat de verstopping buiten uw erf zit, krijgt u een verklaring. Deze verklaring kunt u aan de gemeente overhandigen voor (terug)betaling van de kosten.

    Dit stelt het bedrijf vast door het ontstoppingsstuk vrij te graven. Wanneer het ontstoppingsstuk is vrijgegraven en de rioolbuis staat ter plaatse vol met water, dan zit er in de leiding op gemeentegrond een verstopping. Als de rioolbuis ter plaatse van het ontstoppingsstuk niet vol water staat, zit de verstopping op eigen terrein, tussen het ontstoppingsstuk en de riolering binnen het gebouw. De bewoner/eigenaar van het pand dient dan zelf de verstopping op te lossen of hiervoor een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.

    Drukriolering:

    In het buitengebied bestaat drukriolering. Hier pompen kleine gemalen het water weg. Een storing in drukriolering is te herkennen aan een rode brandende lamp bij het gemaal. Er kan ook een storing zijn zonder brandende lamp, bijvoorbeeld als de stroom is uitgevallen. Of het probleem zit niet in het gemaal. Als dit wordt vastgesteld, dan kunt u ook in dit geval het ontstoppingsstuk raadplegen. 

     

  • Afvalwater lozen

    Wilt u afvalwater lozen via het riool, bodem of oppervlaktewater? Meld dit op Omgevingsloket online. In het Besluit lozen buiten inrichtingen zijn (standaard) voorschriften opgenomen waaraan lozingen dienen te voldoen. Op Omgevingsloket online vindt u hiervan een overzicht.

    Voorbeelden van lozingen die onder het Besluit vallen zijn: lozingen van grondwater bij ontwatering (bronnering) en lozingen vanwege grond(-water)saneringen.

    Dergelijke lozingen kunnen ook bij een bedrijf of instelling plaatsvinden. Deze lozingen zijn geregeld in het Activiteitenbesluit.

  • Afvalcontainer aanvragen

    Als u een nieuwbouwwoning betrekt moet u zelf containers aanvragen bij Circulus (www.circulus.nl, 0900-9552). Bij hoogbouw of appartementen hoeft dat meestal niet en gaat u gebruik maken van een verzamelcontainer.

    Betrekt u als nieuwe bewoner een bestaande woning, dan neemt u de bestaande containers van de vorige bewoner over. De chips van deze containers zijn bij uitschrijving van de vorige bewoners geblokkeerd en worden na inschrijving van de nieuwe bewoners bij burgerzaken automatisch weer op actief gezet.

    LET OP: regel tijdig uw inschrijving bij de balie van publiekszaken, want het duurt enkele werkdagen na de verhuisdatum zoals die door u is opgegeven voor de basisregistratie voordat de chips weer actief zijn.

    Bij uitschrijving als laatste bewoner van een woning worden de chips van de containers na 4 weken vanaf de datum van uitschrijving geblokkeerd, zodat er bij uw vertrek geen oneigenlijk gebruik van de containers kan worden gemaakt en u uw laatste afval nog één maal kunt aanbieden. Dit gebeurt ook bij het overlijden van de laatste bewoner van een woning.

    Is uw afvalcontainer verdwenen? Vraag bij Circulus om een nieuwe. Aangifte bij de politie doen is niet nodig.

    Is uw container stuk, meldt dit dan bij Circulus.

    Ook is het is mogelijk om bij Circulus een extra container aan te vragen. Voor een extra container worden kosten in rekening gebracht. Klik hier om de tarieven te bekijken.

  • Afval inleveren

    Recyclepleinen van Circulus

    Klik op deze link voor adressen, openingstijden en tarieven van de recyclepleinen van Circulus. U heeft geen milieupas nodig.

    KCA-bus

    Elke 2e vrijdag van de maand, van 15.00-18.00 uur, staat er een KCA-bus op het parkeerterrein van Sportpark Zuiderlaan, Zuiderlaan 5 in Twello. Is er op 2e vrijdag van de maand een feestdag, dan wordt de vervangende datum in het Voorster Nieuws vooraf bekend gemaakt. U kunt hier alleen huishoudelijk klein chemisch afval inleveren.

    Plaatselijke containers

    Op deze pagina kunt u een glasbak, textielcontainer of PMD-container bij u in de buurt vinden.