Zoekresultaat 1 - 5 van 5 resultaten

  • Vergoeding aanvragen na bodemonderzoek

    Als u schade heeft na een bodemonderzoek, kunt u een vergoeding vragen. Het gaat dan om een verplicht bodemonderzoek vanwege het milieu, op verzoek van de gemeente of de provincie.

    De overheid kan het bodemonderzoek zelf hebben ingesteld. Of iemand heeft gevraagd het onderzoek te doen. Bijvoorbeeld een bedrijf dat de grond misschien vervuild had.

  • Rioolaansluiting aanvragen

    De meeste gebouwen in de gemeente zijn aangesloten op het riool.

    De gemeente:

    • onderhoudt het riool en legt het aan.
    • zorgt voor de aansluiting van gebouwen op het riool.

    De gemeente verzorgt uw aansluiting tot aan uw eigen terrein. Vanaf daar moet u er zelf voor zorgen.

  • Inzameling bedrijfsafval

    Bedrijven en instellingen moeten hun afvalverwerking zelf regelen. U dient uw bedrijfsafval te laten ophalen door een particulier inzamelbedrijf. Scholen en andere non-profit organisaties kunnen meedoen met de reguliere huisvuilinzameling. Hier zijn wel kosten aan verbonden. Informeer hiervoor bij Monique Loeters: (0571) 27 99 11.

  • Afvalwater lozen

    Wilt u afvalwater lozen via het riool, bodem of oppervlaktewater? Meld dit op Omgevingsloket online. In het Besluit lozen buiten inrichtingen zijn (standaard) voorschriften opgenomen waaraan lozingen dienen te voldoen. Op Omgevingsloket online vindt u hiervan een overzicht.

    Voorbeelden van lozingen die onder het Besluit vallen zijn: lozingen van grondwater bij ontwatering (bronnering) en lozingen vanwege grond(-water)saneringen.

    Dergelijke lozingen kunnen ook bij een bedrijf of instelling plaatsvinden. Deze lozingen zijn geregeld in het Activiteitenbesluit.

  • Ondergrondse olietank melden

    Als u een ondergrondse olietank in uw tuin heeft die u niet meer gebruikt, moet u dit melden bij de gemeente. De gemeente vertelt u of u deze tank moet laten schoonmaken of verwijderen. Dit mag u niet zelf doen. Ook al ligt de tank niet diep in de grond. U moet hiervoor een KIWA-erkend bedrijf inhuren.

    Het bedrijf verwijdert de tank en doet onderzoek naar mogelijke bodemverontreiniging door olielekkage. Is uw grond vervuild? Dan moet u de bodem laten saneren.

    Bij een niet-ernstig geval van bodemverontreiniging kan de gemeente besluiten dat sanering niet nodig is.