Zoekresultaat 1 - 10 van 10 resultaten

  • Containers

    De drie containers (de grijze, grijze met oranje klep en groene) horen bij de woning en zijn geen persoonlijk bezit. Wanneer u verhuist, laat u de containers leeg en schoon achter bij de woning.

  • Afvalbrengstation

    Op het afvalbrengstation wordt zoveel mogelijk afval gescheiden om zo hergebruik mogelijk te maken.

  • Grofvuil

    Grofvuil kunt u inleveren bij het afvalbrengstation in Havelte of laten ophalen tijdens een grofvuilroute. Deze grofvuilroute wordt elke twee maanden in het jaar gereden. Als bedrijf kunt u zich niet aanmelden voor de grofvuilroute.

  • Vuurwerk afsteken

    Wanneer u vuurwerk wilt afsteken moet u zich aan een aantal regels houden voor de veiligheid en het voorkomen van onnodige overlast.

  • Vuur stoken

    Wilt u een paas- of vreugdevuur organiseren of een kampvuur stoken? Voor het stoken van vuur moet u toestemming (oftewel een ontheffing) vragen aan de gemeente. Het is niet toegestaan om tuinafval op uw terrein te verbranden. De gemeente kan de ontheffing weigeren om hinder te voorkomen, in het belang van de openbare orde en veiligheid of ter bescherming van de leefomgeving en het milieu. Als u zich niet in deze beslissing kunt vinden, kunt u tot 6 weken na de beslissing bezwaar maken.

  • Oud papier en karton

    Wilt u oud papier of karton weggooien? Verschillende verenigingen en scholen in de gemeente zamelen papier en karton huis-aan-huis in. Op de website van de verenigingen en scholen vindt u de actuele informatie over de inzameling. U kunt uw oud papier of karton ook kwijt op het afvalbrengstation in Havelte.

  • Glas

    Glas gooit u in de glascontainer. De glascontainers vindt u verspreid over de gemeente. Hier kunt u het glas scheiden in wit-, groen- en overig glas. Op de website van ROVA staat waar u de verschillende soorten afval naartoe kunt brengen. Om geluidsoverlast voor omwonenden zoveel mogelijk te voorkomen, gebruikt u de glascontainer niet tussen 20.00 uur 's avonds en 08.00 uur 's ochtends.

  • Bomen kappen

    Bent u van plan om een boom te kappen of drastisch te snoeien en bent u eigenaar van die boom? Dan moet u meestal een omgevingsvergunning aanvragen bij de gemeente. In bepaalde situaties mag u vergunningvrij kappen. Bent u geen eigenaar van de boom, maar gaat het om een gemeentelijke boom? Dan kunt u een kapverzoek indienen door een brief te sturen aan het college van burgemeester en wethouders, met vermelding van de reden van het verzoek. Vergunningvrij kappen Binnen de bebouwde kom Bomen met een dwarsdoorsnede minder dan 30 centimeter op 1.30 meter hoogte. Bomen die vanwege dunning worden geveld. Bomen die op last van het college of op grond van de Plantenziektewet moeten worden geveld. Wilgen (behalve knotwilgen), populieren, coniferen, sparren, dennen op eigen erf en kleiner dan 10 are oppervlakte. Berken en elzen die in achtertuinen staan binnen de bebouwde kom. Het periodiek vellen van hakhout ter uitvoering van regulier onderhoud; berken en essen mogen hierbij niet ouder zijn dan 15 jaar en eiken niet ouder dan 30 jaar. Buiten de bebouwde kom Fruitbomen en windschermen om boomgaarden, mits de recreatieve en landschappelijk waarde niet wordt aangetast. Kweekgoed. Houtopstand die deel uitmaakt van een bij het Bosschap geregistreerde bosbouwonderneming, tenzij de houtopstand een zelfstandige eenheid vormt die geen grotere oppervlakte beslaat dan 10 are of bestaat uit rijbeplanting van niet meer dan 20 bomen, gerekend over het totale aantal rijen.

  • Olietank in tuin

    Vindt u een olietank in uw tuin? of heeft u een vermoeden van een olietank ?  U kunt bij de gemeente informeren of bekend is of er op uw adres een opslagtank aanwezig is. Of u kunt uw buren of de vroegere bewoners vragen of zij weten van het bestaan van een olietank. Ook oliehandelaren weten soms nog welke huizen vroeger oliestook hadden.  In de tuin kunnen putdeksels, koperen doppen, ontluchtingspijpen of vreemde verzakkingen aanwijzingen zijn voor een ondergrondse opslagtank. Ook kunt u met een metalen staaf in de grond prikken in de buurt van de kelder of de kruipruimte. Olietanks liggen meestal niet meer dan een meter diep. Eventueel kunt u een metaaldetector huren. Ook kunt u een bedrijf inschakelen dat het onderzoek uitvoert.  De gemeente bepaalt in overleg met de milieudienst (RUD) of u een oude olietank kunt laten schoonmaken, en/of laten afvullen of moet (laten) verwijderen. Regels voor olietanks zijn opgenomen in het Besluit activiteiten leefomgeving (Bal).  Melden Het melden aan de gemeente van de aanwezigheid van de olietank doet u schriftelijk.

  • Afvalstoffenheffing 2024

    De gemeente zamelt alle huishoudelijke afvalstoffen voor u in. Over de kosten van deze inzameling en de verwerking van de afvalstoffen wordt afvalstoffenheffing geheven. Om het beter scheiden van afval te stimuleren, voert Westerveld vanaf 1 januari 2024 diftar in. Diftar is een nieuwe manier van het berekenen van de afvalstoffenheffing. Er wordt hierbij onderscheid gemaakt tussen een vast tarief voor o.a. het ophalen en verwerken van afvalstoffen zoals pmd en gft en een variabel tarief voor het ophalen en verwerken van restafval. Ook als u geen huisvuil voor inzameling aanbiedt, dan moet u toch de heffing betalen over het vaste deel.