Zoekresultaat 1 - 8 van 8 resultaten

  • Omgevingsvergunning voor het milieu

    Bedrijven die schade aan het milieu veroorzaken, hebben een omgevingsvergunning voor het milieu nodig.

  • Groente-, fruit-, tuinafval en etensresten

    De gemeente Maastricht zamelt groente-, fruit-, tuinafval en etensresten (gft of gfte) wekelijks in met containers van 60 of 140 liter en emmers van 25 liter.

  • Ondergrondse restafvalcontainer

    Bij een aantal hoogbouwcomplexen in de gemeente Maastricht zijn er ondergrondse containers voor huishoudelijk restafval. Als u woont in een van deze complexen kunt u een gebruikerspas aanvragen voor de containers.

  • Bodemonderzoek

    Een bodemonderzoek is soms nodig als u bouw- of verbouwplannen heeft. Ook wordt steeds vaker een bodemonderzoek gevraagd bij de koop of verkoop van een woning, bedrijfspand of een stuk grond. Een bodemonderzoek geeft de kwaliteit weer van de bodem op dat moment.

  • Omgevingsvergunning voor opslag asbest

    Asbest is een kankerverwekkende stof. Heeft u een asbestverwijderingsbedrijf met een tussenopslag en wilt u asbest opslaan? Dan moet u daar melding van doen. Krijgt u toestemming? Dan heeft u een omgevingsvergunning beperkte milieutoets (OBM) nodig.

  • Bomen kappen, vergunning

    Als u een grote boom wilt omhakken of rooien, dan heeft u een vergunning nodig. Dit geldt ook voor stevig snoeien. Kleine bomen of struiken op uw eigen terrein mag u wel zonder vergunning verwijderen.In de vergunning staat altijd een herplantplicht.

  • Omgevingsvergunning beperkte milieutoets

    Als uw bedrijf werkzaamheden gaat uitvoeren die het milieu kunnen beïnvloeden moet u dit vooraf melden bij de Regional Uitvoeringsdienst (RUD). In sommige gevallen heeft u ook een eenvoudige omgevingsvergunning nodig zonder voorschriften: de omgevingsvergunning beperkte milieutoets (OBM). De activiteiten van uw bedrijf mogen het milieu dan niet ernstig belasten.

  • Afvalwater lozen op riolering, vergunning

    Afvalwater kan op verschillende manieren afgevoerd worden. Bijvoorbeeld op het riool of direct in het open water. Afwalwater lozen op een riool heet indirecte lozing. Het maakt niet uit of het een vuilwater- of een schoonwaterriool is. De indirecte lozingen vallen onder de Wet milieubeheer.