Zoekresultaat 1 - 6 van 6 resultaten

  • Zwerfafval

    Samen zorgen we voor een schone en nette omgeving en voorkomen we verspilling van grondstoffen. In onderstaande tabbladen leest u hoe u kunt meehelpen met de aanpak van zwerfafval. Veel acties organiseren we in samenwerking met GoClean.

  • Afvalstoffenheffing

    Uw afval wordt ingezameld en verwerkt door verschillende afvalbedrijven. Als inwoner van de gemeente Westervoort betaalt u hieraan mee via de afvalstoffenheffing, ook als u weinig of geen afval aanbiedt. U betaalt de afvalstoffenheffing via de gecombineerde belastingaanslag, die de gemeente u toestuurt.

  • Afval brengen

    Inwoners van de gemeente Westervoort kunnen zelf huishoudelijk afval brengen naar het Afvalbrengstation in Arnhem.

  • Duurzaamheidslening

    Tot 2024 was het mogelijk om een duurzaamheidslening aan te vragen wanneer u een eigen woning bezit en deze woning duurzamer wilt maken. Deze mogelijkheid is met ingang van dit jaar gesloten.

  • Bodeminformatie inleveren als XML-bestand

    In sommige gevallen is het nodig om een milieuhygiënisch bodemonderzoek in te leveren bij de gemeente Westervoort. Denk hierbij bijvoorbeeld aan voorwaarden bij (Omgevings)vergunningen of een voorgenomen planwijziging. Het kan ook zo zijn dat een adviesbureau opdracht krijgt van de gemeente om een bodemonderzoek uit te voeren. Deze onderzoeken moeten in het zogeheten XML formaat worden aangeboden.

  • Energietoeslag

    Heeft u een bijstandsuitkering of een inkomen van maximaal 120% van de bijstandsnorm? Dan krijgt u ook dit jaar geld om de energierekening te betalen. We noemen dit energietoeslag. U krijgt € 1.300,-. Dit geld krijgt u omdat gas en elektriciteit op dit moment erg duur zijn. Hoe hoog is een inkomen onder 120% van de bijstandsnorm? Hieronder vindt u de netto bedragen. Let op: op dit moment kunt u de energietoeslag niet meer aanvragen. Dit was mogelijk tot 1 juli 2024.