Zoekresultaat 1 - 9 van 9 resultaten

  • Standplaatsvergunning

    Wilt u goederen verkopen of diensten aanbieden vanaf een vaste plek op een openbare plaats? Of op een openbaar toegankelijk particulier terrein? Dan heeft u een standplaatsvergunning nodig. Standplaatsvergunning online aanvragen Aanvraagformulier standplaatsvergunning downloaden (PDF)

  • Sluitingsuur horecabedrijven

    Van maandag tot en met zondag tussen 01.00 uur en 07.00 uur zijn openbare inrichtingen gesloten. De burgemeester kan een ontheffing geven van de sluitingstijd. Voorwaarden zijn: Op zaterdagen en zondagen na 01.00 uur mag u geen nieuwe bezoekers toelaten. Op zaterdagen en zondagen tussen 04.00 uur en 07.00 uur mogen geen bezoekers meer aanwezig zijn. Of op zaterdagen en zondagen tussen 04.00 uur en 07.00 uur is de openbare inrichting gesloten.  Ontheffing sluitingsuur online aanvragen via DigiD of eHerkenning Aanvraagformulier ontheffing sluitingsuur downloaden

  • Collectevergunning

    U hebt een collectevergunning nodig als u voor een goed doel geld wil inzamelen. Huis- aan huis of op een openbare plaats. Let op: u hebt een ventvergunning nodig als u ‘direct dialogue’ activiteiten gaat verrichten. Huis- aan huis of op een openbare plaats. Collectevergunning online aanvragen via DigiD of eHerkenning Aanvraagformulier collectevergunning downloaden (PDF)

  • Recreatie-inrichting exploiteren

    Wie een recreatiebedrijf gaat runnen, moet dat doorgeven aan de gemeente. Gaat u binnenkort bijvoorbeeld een camping, strandtent of hotel beginnen of overnemen? Meld uw bedrijf binnen 3 dagen schriftelijk bij de gemeente. Zorg wel dat de vereiste kampeervergunning of alcoholwetvergunning in orde zijn.

  • Ventvergunning

    Voor de verkoop van artikelen of diensten op straat of huis-aan-huis heeft u een ventvergunning nodig. Levert uw winkel of bezorgbedrijf goederen aan huis af dan hebt u geen ventvergunning nodig. Ook is een ventvergunning nodig voor: Het huis-aan-huis of op straat werven van donateurs of leden van een instelling. Namens een goed doel een intekenlijst aanbieden of het publiek een machtiging laat afgeven. Het huis-aan-huis op straat werven van donateurs, leden of cliënten voor en/of namens commerciële instellingen. Denk aan loterijen, omroepen, kranten, bladen. Afgeven van steunverklaringen. Afnemen van een onderzoek of enquête. Ventvergunning online aanvragen via DigiD of eHerkenning Aanvraagformulier ventvergunning downloaden (PDF)

  • Reclame plaatsen

    Voor het plaatsen van reclame heeft u geen omgevingsvergunning nodig. Hierover zijn afspraken gemaakt in de Algemene Plaatselijke Verordening. LET OP: het kan gebeuren dat u om een andere reden toch een omgevingsv­erg­u­­nning nodig heeft. Bijvoorbeeld als u voor het plaatsen van de reclame: Een bouwwerk plaatst/verandert. Een reclamevoertuig parkeert. Een weggedeelte gebruikt in strijd met de bestemming. Twijfelt u? Neem dan contact met ons op via onderstaand telefoonnummer. Contactgegevens T (0341) 359 725

  • Evenementenvergunning

    Wilt u een evenement organiseren in de gemeente Putten? In de meeste gevallen heeft u hiervoor een vergunning nodig. Bijvoorbeeld bij de organisatie van een rommelmarkt, kermis of festival. Evenementenvergunning online aanvragen via DigiD  Bewijsstukken Er moeten een aantal bewijsstukken toegevoegd worden als u de aanvraag online doet. Zorg er dus voor dat u deze gegevens digitaal beschikbaar hebt. De volgende bijlagen zijn altijd verplicht: Bij meerdere locaties: voeg per locatie een kaart toe (schaal 1:500/250). Voeg per locatie een overzichtskaart toe (schaal 1:1000). Bij routes: voeg routekaart(en) toe. Bijvoorbeeld loop- of fietsroutes. Daarnaast kunnen wij om nog meer bijlagen vragen. Dit hangt af van de antwoorden die u geeft. Denk aan: Bij een optocht: route met tijdschema. Veiligheids- en calamiteitenplan. Parkeerplan en/of fietsenplan. Overzicht gecertificeerde verkeersregelaars en inzetplanning. Aanvraagformulier Alcoholwet Model C. Per leidinggevende tappunt: kopie legitimatiebewijs, verklaring hygiëne.

  • Alarm

    Bij gevaar wordt u gewaarschuwd door geluidswagens van de politie of de brandweer. U hoort van hen wat er aan de hand is en wat u moet doen. Bij groter gevaar hoort u sirenes. Ga het dichtstbijzijnde gebouw binnen of laat anderen bij u binnen. Sluit deuren en ramen en zet de automatische luchtverversing uit als u die heeft. Zet de radio of de tv aan of kijk op de website Crisis.nl. Zo hoort u wat er aan de hand is en wat u moet doen. Wacht daarop. Blijf binnen! Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft ook een lijst van spullen die iedereen in huis zou moeten hebben bij een ramp. Deze lijst vindt u op de site van het ministerie.Zet radio of tv aan: Informatie en nadere instructies bij rampen en zware ongevallen krijgt u via uw regionale radio- of televisiezender Omroep Gelderland: Radio via de ether: 103.5 FM via de kabel: 103.3 FM Televisie via de ether: kanaal 32 (559,25) via de kabel: kanaal S 16-, frequentie 264,00 Website gemeente Putten Bij calamiteiten bestaat de mogelijkheid dat de gemeentelijke website overbelast raakt. Ga dan naar: http://www.crisis.nl/. Ook het telefoonnummer van het gemeentehuis kan overbelast raken. Bel dan naar 0800-1351 (publieksnummer). In geval van een calamiteit is informatie niet direct beschikbaar. Wij vragen uw begrip hiervoor.

  • Calamiteitenbestrijding

    De gemeente regelt de voorbereiding van de bestrijding van rampen en zware ongevallen in de gemeente. Het college van burgemeester en wethouders stelt ten minste éénmaal per vier jaren een rampenplan vast waarin zij: Risico’s inventariseren. De organisatie regelen. De verantwoordelijkheden vastleggen. De taken en de bevoegdheden in het kader van de rampenbestrijding worden beschreven. Het beleid ten aanzien van rampenbestrijdingsplannen wordt vastgelegd. De gemeente werkt bij rampen samen met de politie en andere hulpverleningsinstellingen. Gevaarlijke en dodelijke incidenten melden wij altijd bij telefoonnummer 112. De meldkamer alarmeert de hulpdiensten die nodig zijn. En buiten kantooruren ook de piket-ambtenaar van de gemeente. Zet radio of tv aan. Informatie en instructies bij rampen en zware ongelukken krijgt u via uw regionale radio- of televisiezender Omroep Gelderland: Radio via de ether: 103.5 FM via de kabel: 103.3 FM Televisie via de ether: kanaal 32 (559,25) via de kabel: kanaal S 16-, frequentie 264,00 Website gemeente Putten Bij (grote) rampen bestaat de mogelijkheid dat de gemeentelijke website overbelast raakt. Ga dan naar: http://www.crisis.nl/. Ook het telefoonnummer van het gemeentehuis kan overbelast raken. Bel dan naar 0800-1351 (publieksnummer). In geval van een (grote) ramp is informatie niet direct beschikbaar. Wij vragen uw begrip hiervoor. Risicokaart provincie Gelderland De overheid vertelt de burgers over de risico’s die er zijn. Wij bepalen de risico's door de kans dat een ongeluk gebeurt te vermenigvuldigen met de invloed van het ongeluk. De provincie Gelderland heeft deze risico's op een digitale kaart gepresenteerd. U kunt deze kaart vinden op www.gelderland.nl. Op de kaart ziet u de risicovolle inrichtingen met onder andere hun risicoafstanden. De komende jaren breiden wij deze kaart verder uit met andere risico's zoals natuurbranden en overstromingen. Denk vooruit: http://www.crisis.nl/. Contactgegevens T (0341) 359 611