Zoekresultaat 1 - 10 van 10 resultaten

  • Geld of spullen inzamelen voor een goed doel

    Als u een collecte of (kleding)inzamelactie wilt houden, heeft u een collectevergunning nodig.

  • Sociaal team voor professionals

    Het Sociaal team biedt ondersteuning aan inwoners met problemen waar zij zelf niet uitkomen. Hier vindt u informatie over het Sociaal team voor professionals. Als professional kunt u online iemand aanmelden bij het Sociaal team.

  • Terrasvergunning

    Wilt u als horecaondernemer een terras, dan heeft u soms een vergunning nodig. Ook als het terras op eigen terrein ligt. Een terrasvergunning vraagt u online aan.

  • Inrit aanleggen

    Als u een inrit wilt laten maken bij uw bedrijf of huis, dan moet u dit melden bij de gemeente. U mag niet zelf een inrit aanleggen. Wilt u ook bouwen of verbouwen? Dan moet u hiervoor een vergunningsaanvraag doen bij het Omgevingsloket. U kunt ervoor kiezen om dit samen te doen met de melding van de aanleg van een inrit.

  • Parkeerontheffing openbare weg

    U kunt een parkeerontheffing voor de openbare weg aanvragen als het noodzakelijk is om een voertuig te parkeren op plekken waar een parkeerverbod geldt. Bijvoorbeeld als u een verhuiswagen of een autolaadkraan wil parkeren op de rijbaan of de stoep. De gemeente reserveert geen parkeervakken voor u. De parkeerontheffing vraagt u online aan.

  • Exploitatievergunning (met terras)

    Als u een horecagelegenheid wilt exploiteren in Amstelveen, dan heeft u een exploitatievergunning nodig. De exploitatievergunning is bedoeld om overlast van uw horecagelegenheid aan omwonenden te voorkomen. De toestemming voor een terras kunt u ook in de exploitatievergunning regelen, als dit past binnen het omgevingsplan.

    Als u alcoholische dranken wilt schenken, dan heeft u ook een alcoholwetvergunning nodig.

  • Reclame aanbrengen aan pand

    Wilt u reclame aan uw pand ophangen, dan moet u daarvoor een omgevingsvergunning aanvragen. Dit geldt voor bijvoorbeeld een reclamebord of lichtreclame.

    U moet een vergunning aanvragen, omdat anders iedereen zomaar een reclamebord op kan hangen. Nu wordt het stadsgezicht beschermd. Ook voorkomt de vergunning dat mensen last hebben van de reclame. Bijvoorbeeld doordat ze er hinder van hebben of dat de verkeersveiligheid in het gevaar komt.

  • Aanwezigheidsvergunning speelautomaten

    Als u een kansspelautomaat zoals een fruitautomaat (waarbij geld gewonnen kan worden) wilt plaatsen, dan moet u een vergunning aanvragen. Deze vergunning heet een aanwezigheidsvergunning.

    De Wet op de kansspelen maakt een verschil tussen 'hoogdrempelige' en 'laagdrempelige’ inrichtingen.

    • Hoogdrempelige inrichtingen zijn bijvoorbeeld cafés, bars en nachtclubs. Deze bedrijven mogen twee speelautomaten hebben, zowel kansspel- als behendigheidsautomaten.
    • Laagdrempelige inrichtingen zijn bijvoorbeeld snackbars en kantines. Deze bedrijven mogen twee behendigheidsautomaten hebben (dus geen kansspelautomaten).

  • Standplaats, vergunning

    Zonder vergunning mag u geen standplaats innemen. Dit geldt ook voor standplaatsen aan het water of op eigen grond. Wilt u voertuigen, tafels of kraampjes plaatsen voor het verkopen van producten of voor promotionele activiteiten? Vraag dan een standplaatsvergunning aan.

    Vaste standplaatsvergunning

    Wilt u meer dan twaalf dagen aaneengesloten of meer dan zes losse dagen per jaar een standplaats innemen? Dan heeft u een vaste standplaatsvergunning nodig. Neem voor het indienen van een aanvraag vaste standplaatsvergunning altijd eerst contact op met de gemeente over de mogelijkheden.

    Locaties

    De locaties voor vaste en (niet-incidentele) seizoensstandplaatsen zijn opgenomen in het Standplaatsenbeleid 2018. Op onderstaande vaste standplaats(en) kunt u zien welke locatie(s) nog beschikbaar zijn:

    • Amsterdamseweg ter hoogte van nummer 137: vrij op maandag en zondag

    Vergunning overdragen

    Wilt u een standplaatsvergunning aan iemand anders overdragen? Daar gelden strenge voorwaarden voor. Neem contact op als u meer informatie wilt ontvangen.

    Seizoensstandplaatsvergunning

    Er zijn geen beschikbare seizoensstandplaatsen voor de verkoop van oliebollen en/of koek-en-zopie.

    Incidentele standplaatsvergunning

    Wilt u maximaal twaalf dagen aaneengesloten of maximaal zes losse dagen per jaar een standplaats innemen? Dan heeft u een incidentele standplaatsvergunning nodig. 

    In verband met de weekmarkt is het niet toegestaan om op een vrijdag een incidentele standplaats in te nemen op het Stadsplein en op de Rembrandtweg. 

    Meer informatie kunt u lezen in het Standplaatsenbeleid 2018.

  • Melding incidentele festiviteit

    Als bedrijf of vereniging moet u voldoen aan de licht en- geluidsnormen en tijden van het Besluit activiteit leefomgeving. Organiseert u een activiteit waarbij u deze licht of- geluidsnormen overschrijdt, dan kunt u een melding incidentele festiviteit doen. Met deze melding kunt u één dag beschikken over ruimere verlichtingstijden of geluidsnormen.

    Met de melding incidentele festiviteit kunt u ruimere verlichtingstijden of een ruimere geluidsnorm van maximaal 75 dB(A) krijgen. Door het doen van de melding voor een ruimere geluidnorm kunt u niet onbeperkt geluid produceren. De ruimere geluidsnorm is alleen van toepassing op het bebouwde gedeelte van een inrichting (binnen). De geluidsnorm geldt dus niet op een het terras, of andere plekken buiten.

    Wilt u ten tijde van de melding incidentele festiviteit langer geopend zijn dan de reguliere sluitingstijden, dan moet u hiervoor afzonderlijk een tijdelijke afwijking sluitingsuur aanvragen.