Zoekresultaat 1 - 6 van 6 resultaten

  • Inrit aanleggen

    Als u een inrit wilt laten maken bij uw bedrijf of huis, dan moet u dit melden bij de gemeente. U mag niet zelf een inrit aanleggen. Wilt u ook bouwen of verbouwen? Dan moet u hiervoor een vergunningsaanvraag doen bij het Omgevingsloket. U kunt ervoor kiezen om dit samen te doen met de melding van de aanleg van een inrit.

  • Klein evenement melden

    Voor een klein evenement zoals een straatfeest of buurtbarbecue, heeft u geen vergunning nodig. Een melding maken is vaak voldoende. Controleer eerst of het evenement aan de voorwaarden voor een melding voldoet. Maak de melding uiterlijk 15 werkdagen voordat het evenement plaatsvindt.

  • Meerjarig evenement melden

    Meld een jaarlijks terugkerend A-evenement altijd minimaal 8 weken van tevoren. Een melding doen kan als u een meerjarige evenementenvergunning heeft. 

    Heeft u nog geen meerjarige evenementenvergunning? Maak dan geen melding. Vraag eerst een (meerjarige) evenementenvergunning aan.

  • Venten

    Onder venten wordt verstaan: mobiel te koop aanbieden, verkopen of afleveren van goederen of diensten, in de openbare ruimte of aan huis. Op de plekken waar venten is toegestaan, heeft u geen vergunning nodig. 

    Venten is niet toegestaan op de volgende locaties:

    • het Stadshart, het gebied gelegen tussen Keizer Karelweg en Van Heuven Goedhartlaan (met in begrip van busstation en eindhalte metro)
    • winkelcentrum Groenhof
    • winkelcentrum Westwijk
    • winkelcentrum Kostverlorenhof
    • winkelcentrum Bankras
    • winkelcentrum Middenhoven
    • winkelcentrum Waardhuizen
    • alle metrohaltes binnen de grenzen van Amstelveen
    • op de weekmarkt

    Voor alle overige gebieden in Amstelveen heeft u geen vergunning nodig om te venten. De regels rond venten zijn vastgelegd in artikel 5:15 van de Algemene Plaatselijke Verordening Amstelveen.

    Als u langer dan tien minuten op dezelfde plek staat, zonder een klant te bedienen, is er sprake van het innemen van een standplaats. U moet dan een standplaatsvergunning aanvragen.

  • Melding incidentele festiviteit

    Als bedrijf of vereniging moet u voldoen aan de licht en- geluidsnormen en tijden van het Besluit activiteit leefomgeving. Organiseert u een activiteit waarbij u deze licht of- geluidsnormen overschrijdt, dan kunt u een melding incidentele festiviteit doen. Met deze melding kunt u één dag beschikken over ruimere verlichtingstijden of geluidsnormen.

    Met de melding incidentele festiviteit kunt u ruimere verlichtingstijden of een ruimere geluidsnorm van maximaal 75 dB(A) krijgen. Door het doen van de melding voor een ruimere geluidnorm kunt u niet onbeperkt geluid produceren. De ruimere geluidsnorm is alleen van toepassing op het bebouwde gedeelte van een inrichting (binnen). De geluidsnorm geldt dus niet op een het terras, of andere plekken buiten.

    Wilt u ten tijde van de melding incidentele festiviteit langer geopend zijn dan de reguliere sluitingstijden, dan moet u hiervoor afzonderlijk een tijdelijke afwijking sluitingsuur aanvragen.

  • Evenementenvergunning

    Om een evenement te organiseren is vaak een vergunning nodig. U vraagt de vergunning online aan.

    Vergunning of melding: risicoscan

    Of een vergunning nodig is voor een evenement hangt af van verschillende onderdelen. Om erachter te komen of u een vergunning moet aanvragen, vult u de risicoscan in. De risicoscan helpt ook om te bepalen hoe risicovol een evenement is. U ziet na het invullen ervan in welke categorie het evenement valt. De definitieve categorie wordt vastgesteld door de gemeente. Dat gebeurt als de vergunningsaanvraag of melding wordt behandeld. U voegt de ingevulde risicoscan toe aan uw aanvraag.

    De risicoscan is een Excel-bestand en bestaat uit twee delen:

    1. Vul het tabblad ‘Risicotabel’ in. Per onderdeel vult u een 0 of een 1 in. 0 betekent niet van toepassing, 1 betekent wel van toepassing.
    2. Ga naar tabblad ‘Resultaatblad Amstelveen’ en bekijk in welke categorie uw evenement valt. Valt uw evenement in categorie A, B of C? Dan heeft u een vergunning nodig. Vul de naam, datum en locatie van het evenement in. Geef eventueel een toelichting.

    Komt u na het invullen van de risicoscan uit op een klein evenement in klasse 0? Controleer op de pagina Klein evenement melden of een melding volstaat, of dat u toch een vergunning nodig heeft.

    Categorieën evenementen

    Er zijn 4 categorieën evenementen:

    • Klein evenement: categorie 0-evenement.
    • Regulier evenement: categorie A-evenement, evenementenvergunning nodig
    • Aandacht evenement: categorie B-evenement, evenementenvergunning nodig
    • Risico evenement: categorie C-evenement, evenementenvergunning nodig