Zoekresultaat 1 - 10 van 11 resultaten

  • Horecavergunning, exploitatievergunning

    Voor de oprichting of de overname van een horecabedrijf heeft u een horeca-exploitatievergunning op grond van artikel 2.28 Algemene Plaatselijke Verordening nodig. Een horecabedrijf is bijvoorbeeld een hotel, restaurant, pension, café, cafetaria, snackbar, discotheek, buurthuis of clubhuis. U vraagt deze horeca-exploitatievergunning aan bij de gemeente.

  • Standplaatsvergunning

    Met een standplaatsvergunning mag u vanuit een voertuig of kraam goederen of diensten verkopen of aanbieden. U staat dan niet op de weekmarkt. U kunt een vaste, tijdelijke of incidentele vergunning aanvragen.

  • Ontheffing Lhee-Kraloo

    U kunt via het aanvraagformulier een ontheffing aanvragen voor de zandweg Lhee-Kraloo (Oude Hoogeveensedijk/Achter 't Zaand) in het Dwingelderveld. U kunt alleen een ontheffing aanvragen voor: recreatief gebruik van de zandweg met een personenauto; gebruik van het verplichte fietspad met een bromfiets voor woon-werk/woon-school verkeer De ontheffing is na goedkeuring geldig tot 1 oktober 2024.

  • Huis-aan-huisactie melden

    Wilt u met een huis-aan-huisactie geld inzamelen voor uw plaatselijke vereniging of stichting? Dan meldt u dit bij de gemeente.

  • Kamperen buiten een erkend kampeerterrein

    Wilt u alleen of met een groep in de buitenlucht kamperen? Maar wilt u dit niet op een erkend kampeerterrein doen? Dan moet u van de gemeente toestemming hebben om buiten een kampeerterrein te kamperen.

  • Verenigingskamperen

    Wilt u met uw vereniging gaan kamperen? Dan kunt u dat doen op de bestaande, toegestane, kampeerterreinen. Wilt u kamperen op een terrein dat niet is aangemerkt als toegestaan kampeerterrein? Dan kunt u toestemming vragen aan de gemeente.

  • Collectevergunning

    Als u geld of goederen gaat inzamelen voor een goed doel, dan vraagt u een collectevergunning aan bij de gemeente, tenzij het gaat om een inzameling in besloten kring of als de collecte is opgenomen in het landelijke collecterooster CBF. Het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF) stelt jaarlijks een collecterooster op. Dit collecterooster is op grond van de APV ook vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders.  Als uw collecte op dit rooster staat hoeft u geen vergunning aan te vragen. Wel gelden er voorschriften:  Voorschriften de collectant is minstens 16 jaar en draagt een geldig legitimatiebewijs; de verkeersveiligheid wordt niet in gevaar gebracht en er wordt geen overlast veroorzaakt; er wordt niet op zondagen of daarmee gelijkgestelde dagen gecollecteerd en van maandag tot en met zaterdag vóór 8.00 uur of na 21.00 uur; de netto-opbrengst komt geheel ten goede aan de vereniging of stichting; alle aanwijzingen gegeven door politie en/of medewerkers van de gemeente Westerveld, moeten stipt en onmiddellijk worden opgevolgd; na de collecteperiode dient u een ingevulde collectestaat in met daarop de opbrengst van de collecte en eventuele kosten die gemaakt zijn; alle collectanten dienen, een afschrift van, of de collectevergunning bij zich te dragen ten tijden van het collecteren. Voor een inzamelingsactie in een dorpskern die niet op het landelijke rooster staat is wel een vergunning nodig. U kunt een aanvraag doen voor een collecte in een zogenoemde ‘vrije periode’. De gemeente gaat na of er op het gewenste moment van collecteren geen andere collecte gepland is. Is dat wel het geval, overlegt de gemeente met u over een ander tijdstip. 

  • Vergunning voor 5 jaar

    Organiseert u ieder jaar exact hetzelfde evenement, waarbij geen hoog risico is en de verkeersmaatregelen hetzelfde zijn? En wanneer er eerder al een vergunning is verstrekt voor uw evenement? Dan kan de gemeente een 5-jarenvergunning afgeven. Houd er rekening mee, dat wanneer een activiteit of bijvoorbeeld een markt elk jaar anders wordt georganiseerd, een 5-jarenvergunning niet van toepassing is. Elk onderdeel van het evenement moet exact hetzelfde zijn! Wanneer u een 5-jarenvergunning heeft ontvangen, dient u nog wel elk jaar melding van uw evenement te doen aan de hand van het formulier: melding evenementenvergunning 5 jaar.

  • Carbidschieten

    Wanneer u carbid wilt afsteken, dan moet u zich aan een aantal regels houden. Dit is in verband met veiligheid en het voorkomen van onnodige overlast. Regels voor carbidschieten Van een voornemen tot carbidschieten moet u de burgemeester tenminste tien werkdagen voorafgaand aan 31 december 10.00 uur schriftelijk in kennis stellen. Carbidschieten is alleen toegestaan op 31 december van 10.00 uur tot 1 januari 02.00 uur. Als u carbid schiet met behulp van melkbussen en/of dergelijke voorwerpen, mogen deze maximaal een inhoud van 60 liter hebben. U mag geen gebruik maken van andere brandbare en/of explosieve stoffen. Binnen een afstand van 50 meter van woonbebouwing mag u niet schieten. Binnen een afstand van 200 meter van zorginstellingen en dierenverblijven mag u niet schieten. U moet in de tegengestelde richting van de dichtbijgelegen woningen schieten. Het schootsveld dient minimaal 50 meter vrij te zijn en er mogen in het schootsveld geen verharde openbare wegen en/of paden liggen. U moet schriftelijk toestemming hebben van de eigenaar voor het gebruik van het terrein. In de Algemene Plaatselijke Verordening vindt u meer informatie over het schieten van carbid.

  • Incidentele festiviteit

    Bij het vieren van incidentele festiviteiten kan niet altijd worden voldaan aan de gestelde geluidsnormen. Daarom wordt de mogelijkheid geboden om maximaal twaalf dagen per kalenderjaar af te wijken van de geluidsvoorschriften. Er zijn drie collectieve dagen aangewezen: Koningsdag, Bevrijdingsdag en oud en nieuw. Daarnaast zijn er per kalenderjaar nog negen dagen beschikbaar voor het organiseren van een individuele festiviteit. Gaat u als bedrijf of inrichting een festiviteit organiseren en verwacht u dat de geluidsnormen worden overschreden? Informeer dan de gemeente.