Zoekresultaat 1 - 9 van 9 resultaten

 • Geboorteaangifte

  Als u een kind hebt gekregen, moet u binnen 3 dagen geboorteaangifte doen. Daarmee maakt u de geboorte officieel bekend bij de gemeente. Geboorteaangifte doen is wettelijk verplicht.

 • Zakenpaspoort

  Als u vaak naar het buitenland reist en veel visa en reisstempels in uw paspoort krijgt, kunt u een zakenpaspoort aanvragen. Bekijk hier hoe het werkt en wat het kost.

 • Naamswijziging

  Om uw achternaam te veranderen moet u een verzoek indienen bij het ministerie van Justitie. Voor het wijzigen van uw voornaam moet u een verzoek indienen bij de rechtbank.

 • Geboorteakte

  Bent u in Amsterdam geboren? Zo ja, dan kunt u hier uw geboorteakte opvragen. Dat kan eenvoudig online. Een internationale versie is ook mogelijk. Bekijk hier hoe het werkt en wat het kost.

 • Echtscheiding

  Om te scheiden hebt u een advocaat nodig en gaat u naar de rechtbank. Als de rechter uitspraak heeft gedaan, moet u uw scheiding inschrijven bij de gemeente. Ook als u in het buitenland bent gescheiden, moet u dat laten registreren in Nederland.

 • Geheimhouding persoonsgegevens

  U vraagt geheimhouding aan als u niet wilt dat maatschappelijke instellingen uw persoonsgegevens uit de Basisregistratie Personen (BRP) kunnen opvragen. Kijk hier hoe zo'n verstrekkingsbeperking werkt.

 • Tweede paspoort

  U kunt een tweede paspoort aanvragen als u kunt aantonen dat u het nodig hebt. Bijvoorbeeld als u vaak naar landen reist waarvoor een visum nodig is, of als u reist naar landen die met elkaar in conflict zijn. Bekijk hier hoe het werkt.

 • Overlijdensakte

  Als iemand in Amsterdam overleden is, dan kunt u de overlijdensakte hier opvragen. Dat kan eenvoudig online. Een internationale versie is ook mogelijk. Bekijk hier hoe het werkt en wat het kost.

 • Verklaring van huwelijksbevoegdheid

  Voor een huwelijk in het buitenland hebt u soms een verklaring van huwelijksbevoegdheid nodig. Daarin staat dat u niet getrouwd bent en dat u en uw partner volgens de Nederlandse wet met elkaar mogen trouwen. U kunt de verklaring alleen in Amsterdam aanvragen als u in Amsterdam woont of als Amsterdam uw laatste woonplaats in Nederland was. Bekijk hier hoe u de verklaring aanvraagt en wat de kosten zijn.