Zoekresultaat 1 - 8 van 8 resultaten

 • Aangifte geboorte

  Met de geboorteaangifte zorgt u voor de officiƫle inschrijving van uw kindje. Is uw kindje geboren in Hollands Kroon, dan kunt u digitaal aangifte van de geboorte regelen.

 • Loterij organiseren

  Bij een loterij worden loten verkocht en kunnen de deelnemers kans maken op prijzen. Het is verboden om een loterij te organiseren zonder vergunning. U kunt deze via de oranje button online bij ons aanvragen.

 • Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)

  Werkgevers en andere organisaties kunnen om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vragen. In deze verklaring staat dat u geen relevante strafbare feiten op uw naam heeft staan. Deze verklaring is bijvoorbeeld verplicht voor onderwijzers, taxichauffeurs en mensen werkzaam in de kinderopvang. Ook bij een aanvraag voor bijvoorbeeld een visum of werkvergunning kan deze verklaring nodig zijn.

 • Aangifte doen van overlijden

  Als iemand overlijdt moet u dat laten weten aan de gemeente waarin de persoon is overleden. Meestal doet de begrafenisondernemer aangifte van overlijden. U mag dit ook als familielid doen. Neem dan contact met ons op voor het maken van een afspraak. Wij passen de gegevens aan in het Basisregistratie Personen (BRP).

 • Kleine kansspelactiviteiten organiseren

  Bij een kansspel gokken de deelnemers om te kunnen winnen. Voorbeelden van kleine kansspellen zijn bingo, kienspel en rad van avontuur. Wilt u een kansspel organiseren? Dan moet u dit melden bij de gemeente. U geeft minimaal 2 weken van tevoren de tijd en de datum door. Wij kunnen eisen dat u zich aan bepaalde regels houdt. Houdt u zich hier niet aan, dan kunnen wij de bijeenkomst verbieden.

 • Naamskeuze bij erkenning

  Welke achternaam krijgt mijn kind? Ouders mogen kiezen welke achternaam hun eerste kind krijgt: de naam van de moeder of van de vader. De naamskeuze kan alleen bij het eerste kind. Alle volgende kinderen in het gezin krijgen automatisch de achternaam die het eerste kind heeft gekregen.

 • Trouwen in het buitenland

  Om in het buitenland te trouwen moet u contact opnemen met de ambassade van het land waar u wilt gaan trouwen. De ambassade kan u informeren aan welke voorwaarden u moet voldoen en welke documenten u nodig heeft.

 • Briefadres aanvragen

  Heeft u geen woonadres? Bijvoorbeeld omdat u in een instelling woont of gaat reizen? Dan kunt u zich inschrijven op een briefadres. Dit kan het adres van een familielid, vriend of kennis zijn. Bij een aanvraag voor een briefadres onderzoeken wij of u inderdaad geen woonadres heeft. U geeft ook aan waarom u een briefadres aanvraagt.