Zoekresultaat 1 - 10 van 39 resultaten

 • Vluchtelingenpaspoort

  Als u een vluchtelingenstatus hebt, vraagt u een vluchtelingenpaspoort aan bij de gemeente. Met een vluchtelingenpaspoort kunt u naar alle landen reizen, behalve naar uw land van herkomst. Als u géén vluchtelingenstatus hebt, vraagt u geen vluchtelingen- maar een vreemdelingenpaspoort aan bij de gemeente.

 • Vreemdelingenpaspoort

  Als u een geldige verblijfsvergunning hebt, maar (nog) niet de Nederlandse nationaliteit, dan kunt u een vreemdelingenpaspoort aanvragen bij de gemeente. Met een vreemdelingenpaspoort kunt u naar alle landen reizen, behalve naar uw land van herkomst.

 • Adresonderzoek

  U kunt in de volgende gevallen een adresonderzoek aanvragen bij de gemeente: Iemand staat op uw adres ingeschreven die er niet woont. Iemand heeft een briefadres op uw adres en u kunt die persoon niet meer bereiken. Iemand heeft een briefadres op uw adres en u wilt uw toestemming voor het briefadres intrekken.

 • Naamswijziging voornaam

  U kunt de rechter vragen om uw voornaam te wijzigen. U hebt een advocaat nodig om deze aanvraag in te dienen.

 • Bedrijfspand/bedrijventerrein huren of kopen

  De gemeente is eigenaar van bedrijfspanden en bedrijventerreinen in de gemeente. Soms kunt u een bedrijfspand of bedrijventerrein huren of kopen van de gemeente.

 • Geboorteaangifte

  Gefeliciteerd met de geboorte van uw kind. Om dit officieel bekend te maken, doet u binnen 3 dagen aangifte van de geboorte. U doet dit in de gemeente waar uw kind is geboren. Dit is wettelijk verplicht.  

 • Gemeente aansprakelijk stellen

  Als u schade hebt of gewond bent geraakt en het is de schuld van de gemeente, dan kunt u de gemeente aansprakelijk stellen. U doet dit door een schadeclaim in te dienen bij de gemeente. 

 • Bewijs van in leven zijn

  Met een bewijs van in leven zijn kunt u op papier laten zien dat u leeft. U vraagt een bewijs van in leven zijn aan bij de gemeente.

 • Opvragen persoonsgegevens

  De gemeente houdt de persoonsgegevens van haar inwoners bij in de Basisregistratie persoonsgegevens. Afnemers (Belastingdienst, RDW, Sociale verzekeringsbank) kunnen deze gegevens raadplegen. U kunt ervoor kiezen om een geheimhoudingsindicatie aan te vragen. Dit betekent dat alleen wettelijke afnemers over uw gegevens kunnen beschikken en in bepaalde gevallen, na een afweging, instanties die op wettelijke grondslag over uw persoonsgegevens moeten beschikken. (Bijvoorbeeld advocaten)

 • Verhuizen naar Nederland

  Als u in Nederland komt wonen, moet u zich inschrijven bij de gemeente. Dit geldt ook als u al eerder in Nederland hebt gewoond. U dient binnen vijf dagen na binnenkomst aangifte te doen van uw vestiging. Na inschrijving moet u ook een zorgverzekering afsluiten.