Zoekresultaat 1 - 10 van 12 resultaten

 • Melden onduidelijke regels

  Loopt u tegen onduidelijke formulieren aan of onlogische, omslachtige procedures? Geef het dan hier door. We willen het graag weten!

 • Adresonderzoek

  Denkt u dat er iemand op uw adres staat ingeschreven, maar er niet woont? Of denkt u dat op een adres meer personen verblijven dan staan ingeschreven? U kunt ons dan vragen om een adresonderzoek.

 • Geregistreerd partnerschap

  Wat leuk dat u uw relatie met uw partner officieel wilt laten vastleggen in een geregistreerd partnerschap. Om dat te kunnen doen, meldt u dit uiterlijk twee weken van tevoren bij ons. U kunt hier online een afspraak maken voor uw huwelijks- of partnerschapsceremonie. U heeft hiervoor de DigiD inlogcode en kopieën van ID's van beide partners nodig.

 • Automatische incasso, machtiging

  U kunt de aanslag gemeentelijke belasting en/of de rekening voor de onderhoudsbijdrage CAI automatisch in termijnen betalen. Dat is makkelijk, want u betaalt altijd op tijd, zonder dat u er omkijken naar heeft. Met een van de onderstaande formulieren kunt u automatische incasso aanvragen of intrekken.

 • Paspoort of ID-bewijs kwijt of gestolen

  Bent u uw paspoort of identiteitskaart kwijt of is het gestolen? Dan kunt u een nieuwe aanvragen. U bent verplicht om eerst een verklaring van vermissing af te leggen. Moet u onmiddellijk op reis? Dan kunt u een noodpaspoort (of nooddocument) aanvragen.

 • Geheimhouden persoonsgegevens

  Wij houden uw persoonsgegevens bij in de Basisregistratie personen (BRP). Verschillende organisaties kunnen uw persoonsgegevens uit de BRP ontvangen. Welke organisaties dit zijn, hangt deels af van uw persoonlijke situatie. Bijvoorbeeld of u kinderen heeft of een rijbewijs. Als u niet wilt dat deze organisaties uw persoonsgegevens krijgen, dan kunt u ons om geheimhouding vragen. Dat kan ook voor uw kinderen tot zestien jaar.

 • Naamswijziging achternaam

  Als u uw achternaam of die van uw kind wilt veranderen, checkt u eerst in de brochure Naamswijziging van Justis of dit kan. Justis is de screeningsautoriteit van het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Staat uw situatie in onderstaande brochure? Dan kunt u een aanvraag voor naamswijziging doen bij Justis.

 • Klacht doorgeven ambtelijk of bestuurlijk optreden

  Wij proberen onze diensten zo goed mogelijk en naar ieders tevredenheid uit te voeren. Toch kan het gebeuren dat u ontevreden bent over de manier waarop u bent behandeld. Het kan bijvoorbeeld gaan om het lang uitblijven van een antwoord op uw brief. Of om de wijze waarop u door een ambtenaar of bestuurder bent behandeld. Als u vindt dat u verkeerd of onzorgvuldig behandeld bent door een medewerker of een bestuurder, kunt u hierover een klacht indienen.

 • Paspoort, ID en Rijbewijs ophalen

  Als u een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs heeft aangevraagd kunt u deze na zes werkdagen weer afhalen. Heeft u 's morgens een spoedaanvraag gedaan? Dan kunt u uw reisdocument of rijbewijs de volgende werkdag afhalen. U haalt uw reisdocument persoonlijk op. Als u een paspoort voor uw kind ophaalt, neemt u uw kind mee. Ook wanneer uw kind nog niet zelf een handtekening kan zetten. U tekent dan voor ontvangst. Maak hier een afspraak.

 • Verhuizen naar Nederland

  Als u in Nederland komt wonen, dan schrijft u zich in bij de gemeente. Dit geldt ook als u al eerder in Nederland hebt gewoond. Maak hiervoor een afspraak op het Stadskantoor.