Zoekresultaat 1 - 8 van 8 resultaten

 • Bewijs Nederlanderschap

  Een bewijs van Nederlanderschap is een document waarin staat dat u de Nederlandse nationaliteit heeft. U koopt dit document bij de gemeente waar u ingeschreven staat. U kunt kiezen voor een bewijs van Nederlanderschap in meerdere talen.

 • Geheimhouding persoonsgegevens

  De gemeente heeft persoonsgegevens als uw naam, adres, geboorteplaats en geboortedatum. U kunt ons vragen uw persoonsgegevens geheim te houden. We zijn wel altijd verplicht uw gegevens door te geven aan overheidsinstellingen zoals bijvoorbeeld de Belastingdienst.

 • Afschrift burgerlijke stand

  Een afschrift van de burgerlijke stand heeft u nodig als u een geboorte, overlijden, huwelijk, scheiding of partnerregistratie schriftelijk wilt bewijzen. U vraagt dit aan bij de gemeente waar de gebeurtenis heeft plaatsgevonden.

 • Verklaring huwelijksbevoegdheid

  Voor een huwelijk in het buitenland heeft u soms een verklaring van huwelijksbevoegdheid nodig. Daarin staat dat u niet getrouwd bent en dat u en uw partner volgens de Nederlandse wet met elkaar mogen trouwen.

 • Verhuizen naar het buitenland

  U gaat langer dan 8 maanden in het buitenland wonen. U geeft dit binnen 5 dagen voor vertrek door aan de gemeente. U doet dit online of persoonlijk op het Stadskantoor. Wij schrijven u dan uit.

 • Bibob

  Bij de aanvraag van vergunningen en subsidies, en bij vastgoedtransacties met de gemeente en overheidsopdrachten kan de gemeente een Bibob-onderzoek doen. Bijvoorbeeld bij de aanvraag van een alcoholwetvergunning of een omgevingsvergunning. Met zo'n integriteitsonderzoek wil de gemeente voorkomen dat ze criminele activiteiten mogelijk maakt. Ook beschermt de gemeente zo de te vertrouwen ondernemers.

 • Verhuizen vanuit het buitenland

  U verhuist vanuit het buitenland naar Hilversum. U blijft het komende halfjaar minstens 4 maanden in Nederland. Schrijf u binnen 5 dagen na aankomst in bij de gemeente. U komt persoonlijk bij ons langs. Heeft u een partner en/of kinderen die mee verhuizen, dan moeten zij met u meekomen. U maakt hiervoor een afspraak.

 • Uittreksel basisregistratie personen (BRP)

  Een uittreksel uit de basisregistratie personen (BRP) is een bewijs dat u in Hilversum woont. Hierop staan uw naam, adres, geboorteplaats en geboortedatum. U kunt er bijvoorbeeld ook uw vorige woonadressen of nationaliteit op laten zetten. U vraagt het online of op afspraak aan.