Zoekresultaat 1 - 7 van 7 resultaten

 • Paspoort

  Met een paspoort kunt u laten zien wie u bent, het is een identiteitsbewijs. Ook kunt u met een paspoort alle landen in de wereld bezoeken. Het is niet toegestaan om in het buitenland te reizen met een verlopen paspoort.

 • Trouwen

  Het huwelijk is één van de mogelijkheden om de relatie met uw partner officieel vast te leggen. Trouwen voor de gemeente wordt het burgerlijk huwelijk genoemd. Wilt u ook voor de kerk trouwen? Dan mag dat pas nadat uw burgerlijk huwelijk is gesloten.

 • Identiteitskaart

  Met een identiteitskaart (ID-kaart) kunt u laten zien wie u bent (identificatie). U vraagt een identiteitskaart persoonlijk aan bij de gemeente.

 • Legaliseren handtekening

  Als u moet bewijzen dat uw handtekening op een document echt van u is, kunt u uw handtekening laten legaliseren. De gemeente kan verklaren dat uw handtekening echt is.

 • Kind erkennen

  Als u uw kind erkent, wordt u juridisch ouder. Dit betekent dat u dan de wettelijke ouder van uw kind bent. Dit hoeft niet altijd de biologische ouder te zijn. Als juridisch ouder hebt u rechten en plichten.

 • Geboorteaangifte

  Is uw kind geboren in Maasgouw? Dan moet u hiervan binnen 3 dagen aangifte doen bij de gemeente. Hiervoor neemt u telefonisch contact op met de gemeente om een afspraak te maken. U kunt ook online aangifte doen.

 • Geregistreerd partnerschap

  U gaat niet trouwen, maar u wilt wel de relatie met uw partner officieel vastleggen, dan kunt u uw partnerschap laten registreren. Wilt u uw partnerschap laten registreren? Dan doet u eerst een melding in de gemeente waar u dit wilt laten registreren. Op enkele uitzonderingen na heeft een geregistreerd partnerschap dezelfde gevolgen als een huwelijk.