Zoekresultaat 1 - 4 van 4 resultaten

 • Nadeelcompensatie

  Het kan gebeuren dat u schade heeft door een besluit of activiteit van de gemeente. U kunt dan een vergoeding aanvragen. Dit noemen we nadeelcompensatie.

 • Geboorteaangifte

  Binnen drie dagen na de bevalling doet u aangifte van geboorte van uw baby in de gemeente waar uw kind is geboren. De geboortedag telt niet mee. U kunt online geboorteaagifte van uw kind doen of op het Stadskantoor. Gaat u naar het Stadskantoor? Dan moet u een afspraak maken.

 • Uittreksel Basisregistratie Personen (BRP)

  Een uittreksel van de Basisregistratie personen (BRP) is een officiële verklaring. In de verklaring staan uw naam, adres en woonplaats. De BRP werd vroeger de Gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens (GBA) genoemd. U kunt het uittreksel online aanvragen met uw DigiD inlogcode, of aan de publieksbalie op het Stadskantoor.

 • Erkenning van kind

  Als niet-wettelijk ouder kunt u een kind erkennen. Dit kan alleen als het kind één wettelijk ouder heeft. U kunt dan samen met de moeder belangrijke beslissingen nemen. Bijvoorbeeld over medische dingen of de schoolkeuze. De erkenning doet u persoonlijk bij de gemeente.