Zoekresultaat 1 - 10 van 11 resultaten

 • Klacht over gemeente, zorgaanbieder of partner in het sociaal domein

  Bent u niet tevreden over maatschappelijke ondersteuning, jeugdhulp, participatie, schuldhulp, inkomen, leerplicht, begeleiding naar werk of lokale minimaregelingen? Dan kunt u een klacht indienen.

 • Klacht indienen

  U kunt een klacht indienen als u niet tevreden bent over de manier waarop u door een medewerker of het gemeentebestuur bent behandeld.

 • Bingo, loterij of kansspel organiseren

  Bingo is een klein kansspel. Het organiseren van een klein kansspel mag zonder vergunning. U maakt hiervan een melding bij het college van burgemeester en wethouders.

 • Uittreksel Basisregistratie personen ( BRP ) aanvragen

  Een uittreksel Basisregistratie Personen BRP is een bewijs dat u staat ingeschreven als inwoner van de gemeente. Een uittreksel vraagt u aan in de gemeente waar u woont.

 • Inzien basisregistratie personen

  In onze basisregistratie personen (BRP) staan uw gegevens opgenomen. U kunt uw eigen gegevens inzien en die van uw kinderen onder de 18 jaar. Er moet hiervoor wel sprake zijn van ouderlijk gezag.

 • Afschrift of uittreksel burgerlijke stand aanvragen

  In de burgerlijke stand leggen wij gegevens vast over bepaalde levensgebeurtenissen. Bijvoorbeeld een geboorte, huwelijk, partnerregistratie, echtscheiding en overlijden.

 • Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)

  Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een bewijs van goed gedrag. Werkgevers of instanties kunnen daar om vragen. Uit een VOG blijkt dat iemands gedrag geen bezwaar is voor een baan, visum, emigratie of werkvergunning. U kunt alleen een VOG aanvragen bij ons als u inwoner bent van de gemeente Ridderkerk. Er zijn 3 manieren om een VOG aan te vragen.

 • Trouwambtenaar voor 1 dag

  Een trouwambtenaar sluit het huwelijk of partnerschap. U kunt een trouwambtenaar van de gemeente kiezen of iemand die u zelf kent. Wij benoemen die persoon tot trouwambtenaar voor 1 dag. Deze persoon moet dan al wel benoemd zijn als trouwambtenaar bij een andere gemeente.

 • Bewijs van Nederlanderschap aanvragen

  Een bewijs van Nederlanderschap is een uittreksel Basisregistratie personen (BRP) waarop staat dat u de Nederlandse nationaliteit heeft. U kunt bijvoorbeeld een bewijs van Nederlanderschap nodig hebben als u naar het buitenland verhuist of in het buitenland gaat trouwen.

 • Bewijs van in leven zijn of Attestatie de vita

  Een bewijs van in leven zijn is een schriftelijke verklaring dat u in leven bent. Pensioenfondsen of andere uitkerende instanties kunnen hier om vragen. Er zijn twee soorten: Bewijs van in leven zijn (voor gebruik in Nederland) en Attestatie de Vita (voor gebruik in het buitenland).