Zoekresultaat 1 - 10 van 10 resultaten

 • Paspoort

  Een paspoort is een reisdocument en een identiteitsbewijs. U kunt een paspoort aanvragen en ophalen in het Huis van de Stad. Het paspoort ligt na 6 werkdagen voor u klaar.

 • Identiteitskaart

  Een identiteitskaart is een identiteitsbewijs en een reisdocument voor de meeste Europese landen. U kunt een identiteitskaart aanvragen en ophalen in het Huis van de Stad.

 • Trouwen in het buitenland

  Wat leuk dat u in het buitenland gaat trouwen. Vaak moet u in het buitenland bewijzen dat u niet al getrouwd bent of een geregistreerd partnerschap heeft met iemand anders. Dit doet u met een verklaring van huwelijksbevoegdheid of een ongehuwdverklaring. Deze verklaringen kunt u aanvragen bij de gemeente.

 • Uittreksel BRP

  In de Basisregistratie Personen (BRP) staan gegevens van iedereen die in Nederland woont of heeft gewoond. Dit zijn gegevens zoals uw naam, adres, burgerservicenummer (BSN), burgerlijke staat en geboortedatum. U kunt een uittreksel van deze persoonsgegevens aanvragen bij de gemeente waar u ingeschreven staat. Dat kan digitaal, schriftelijk of persoonlijk aan de balie in het Huis van de Stad.

 • Attestatie de vita (internationaal bewijs van in leven zijn)

  Een attestatie de vita is een schriftelijk bewijs dat u in leven bent. U vraagt dit bewijs aan bij de gemeente waarin u woont. Dit betekent dat u alleen een attestatie de vita bij gemeente Gouda kunt aanvragen als u in Gouda woont.

 • Verklaring (bewijs) van in leven zijn

  Een verklaring van in leven zijn is een schriftelijk bewijs dat u in leven bent. Organisaties zoals een pensioenfonds of uitkeringsinstantie kunnen hierom vragen. U vraagt dit bewijs aan bij de gemeente waarin u woont. Dit betekent dat u dit bewijs alleen bij gemeente Gouda kunt aanvragen als u in Gouda woont. Een bewijs van in leven zijn, is een…

 • Melding schade aan gemeentelijk eigendom

  Ziet u schade aan een boom, planten, straatmeubilair, de weg of iets anders van de gemeente? Of heeft u zelf schade veroorzaakt aan iets van de gemeente? Is er olie, benzine, diesel of koelvloeistof uit uw voertuig gelekt op de weg? Geef dit dan aan ons door. Als u uw contactgegevens in de melding achterlaat, neemt de gemeente contact met…

 • Adresonderzoek

  Staan op uw adres personen ingeschreven die daar niet meer wonen of krijgt u post van oude bewoners? Heeft iemand een briefadres op uw adres en kunt u die persoon niet meer bereiken? Dan kunt u de gemeente vragen een adresonderzoek te starten. Wij zoeken uit waar deze personen nu wonen en we vragen hun het nieuwe adres door te…

 • Verklaring van huwelijksbevoegdheid

  Als u in het buitenland wilt trouwen, heeft u misschien een verklaring van huwelijksbevoegdheid nodig. Maar het kan ook zijn dat u een ongehuwdverklaring nodig heeft. Het land waar u gaat trouwen beslist welke verklaring u moet inleveren. Neem daarom altijd contact op met de overheid van het land. Kijk voor meer informatie over trouwen in het buitenland op de…

 • Loterijvergunning

  Wilt u een loterij organiseren om geld in te zamelen, bijvoorbeeld voor het opknappen van het buurthuis? Dan heeft u een vergunning nodig. U kunt de vergunning aanvragen via onderstaande knoppen. Organiseert u met u met uw familie of in het verzorgingstehuis een bingo? Of organiseert uw vereniging een bingo? Dan hoeft u dat niet te melden bij de gemeente.