Zoekresultaat 1 - 4 van 4 resultaten

 • Paspoort

  Een paspoort vraagt u persoonlijk aan bij de gemeente. Na ongeveer een week kunt u uw paspoort zelf afhalen. Een paspoort voor volwassenen is 10 jaar geldig. Voor jongeren tot 18 jaar is een paspoort 5 jaar geldig.

 • ID-kaart

  Een ID-kaart vraagt u persoonlijk aan bij de gemeente. Na ongeveer een week kunt u uw nieuwe ID-kaart zelf afhalen. Een ID-kaart voor volwassenen is 10 jaar geldig. Voor jongeren tot 18 jaar is een ID-kaart 5 jaar geldig.

 • Meldpunt ongewenst verhuurgedrag

  Houdt een particuliere verhuurder of verhuurbemiddelaar zich niet aan de regels uit de Wet goed verhuurderschap, dan kunt u dit bij de gemeente melden via het meldpunt ongewenst verhuurgedrag. Als u van een woningcorporatie huurt, dan kunt u dat ook bij de gemeente melden. De gemeente heeft echter geen wettelijke mogelijkheden om handhavend tegen de woningcorporatie op te treden. U kunt uw klacht ook rechtstreeks bij de interne klachtencommissie van de woningcorporatie waarvan u huurt indienen. Zij behandelt uw klacht inhoudelijk.

 • Trouwen in Roosendaal

  Als u in Roosendaal wilt trouwen of uw partnerschap wilt laten registreren dan kunt u dat online bij de gemeente melden. U kunt de dag vieren op de locatie van uw keuze en met de trouwambtenaar die u wilt. We regelen het samen.