Zoekresultaat 1 - 8 van 8 resultaten

 • Paspoort

  Een paspoort vraagt u persoonlijk aan in het gemeentehuis. Na zes werkdagen kunt u uw paspoort ophalen bij de servicebalie van het gemeentehuis. Een paspoort voor volwassenen is 10 jaar geldig. Een paspoort voor jongeren tot 18 jaar 5 jaar.

 • Naamgebruik wijzigen

  Als u bent getrouwd, een geregistreerd partnerschap heeft of gescheiden/weduwe/weduwnaar bent, kunt u kiezen welke achternaam u in het vervolg wilt gebruiken. Het gaat hierbij om dagelijks gebruik, uw eigen officiële achternaam wijzigt niet.

 • Toestemming reisdocument voor kinderen tot 18 jaar

  Wilt u voor uw kind een paspoort of identiteitskaart aanvragen? Dan moeten beide ouders/gezaghouders hiervoor toestemming geven. U kunt dit vooraf digitaal aan ons doorgeven.

 • Erfgenamenonderzoek

  Erfgenamenonderzoek of nalatenschap is een onderzoek door of in opdracht van een notaris om te achterhalen wie de erfgenamen zijn. Een notaris kan bij de gemeente opvragen wie de erfgenamen zijn. Binnen 8 weken krijgt u reactie op uw verzoek.

 • Bijzondere paspoorten

  Wilt u een bijzonder paspoort aanvragen? Zoals een noodpaspoort, tweede paspoort, vluchtelingenpaspoort of een vreemdelingenpaspoort? Dan kan het zijn dat u andere identiteitsbewijzen mee moet nemen naar de afspraak of extra informatie moet aanleveren. Op deze pagina leest u wat er per aanvraag van u verwacht wordt.

 • Verklaring omtrent gedrag

  Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een bewijs van goed gedrag. Werkgevers of instanties kunnen daar om vragen. Bijvoorbeeld als u een nieuwe baan hebt of een visum wilt aanvragen. Het ministerie van Veiligheid en Justitie beoordeelt uw aanvraag.

 • Publicatie voorgenomen verkopen

  Waarom publiceren we voorgenomen verkoop en verhuur van gemeentelijk vastgoed?De hoogste rechter in ons land heeft bepaald dat bij de uitgifte van een onroerende zaak door de gemeente (zoals verkoop en verhuur), iedereen de gelegenheid moet krijgen om een kans te maken op die onroerende zaak. Aan de hand van een selectieprocedure moet de gemeente dan een koper of huurder selecteren. Het bieden van deze gelegenheid om ‘mee te dingen’ hoeft niet als vaststaat of redelijkerwijs mag worden aangenomen dat er maar één serieuze gegadigde is.

 • Reizen met kinderen tot 18 jaar

  In sommige gevallen heeft u toestemming nodig om te mogen reizen met uw kind. Bijvoorbeeld als u gaat reizen zonder de andere ouder van uw kind. U kunt ook toestemming nodig hebben als u gaat reizen met kinderen die niet van uzelf zijn.