Zoekresultaat 1 - 8 van 8 resultaten

 • Overlijden aangeven

  Een overlijden wordt meestal door de uitvaartondernemer aangegeven bij de gemeente. Maar als nabestaande (familie of bekende) kunt u ook zelf aangifte doen.

 • Bezwaar maken

  Bent u het niet eens met een besluit van de gemeente? Dan kunt u bezwaar maken. De gemeente kijkt dan opnieuw naar het besluit.

 • Vluchtelingen- of vreemdelingenpaspoort aanvragen

  Hebt u een vluchtelingenstatus en wilt u op reis? U hebt een vluchtelingenpaspoort nodig. Hebt u geen status en geen paspoort van uw thuisland maar woont u wel in Nederland? Vraag een vreemdelingenpaspoort aan. Deze soort paspoorten is 5 jaar geldig.

 • Uittreksel basisregistratie personen (BRP) aanvragen

  In de basisregistratie personen (BRP) staan uw persoonsgegevens, zoals adresgegevens en burgerservicenummer.

 • Paspoort aanvragen

  Hebt u nog geen paspoort of verloopt deze bijna? En staat u ingeschreven bij de gemeente Groningen? Dan vraagt u bij ons een nieuw paspoort aan. U kunt dit ook doen voor uw kind. Een paspoort voor een kind tot 18 jaar is 5 jaar geldig. Voor een volwassene geldt het document 10 jaar. Uw paspoort ligt voor u klaar na 5 werkdagen na uw afspraak.

 • Registratie Niet-Ingezetenen (RNI)

  Komt u korter dan 4 maanden naar Nederland voor werk of studie? Dan kunt u zich inschrijven als niet-ingezetene in de Basisregistratie Personen (BRP). Na uw inschrijving krijgt u een burgerservicenummer (BSN). U kunt ook een adreswijziging aan ons doorgeven.

 • ID-kaart aanvragen

  Hebt u nog geen ID-kaart of verloopt deze bijna? En staat u ingeschreven bij de gemeente Groningen? Dan vraagt u bij ons een nieuwe ID-kaart aan. U kunt dit ook doen voor uw kind. Een ID-kaart voor een kind tot 18 jaar is 5 jaar geldig. Voor een volwassene geldt het document 10 jaar. Uw ID-kaart ligt voor u klaar na 5 werkdagen na uw afspraak.

 • Zakelijk of tweede paspoort aanvragen

  Een zakenpaspoort heeft 64 in plaats van 32 pagina’s voor stempels. Een tweede paspoort is handig als u uw eerste paspoort vaak gebruikt voor visumaanvragen. Of als u naar een land met risico's reist. Bijvoorbeeld omdat het in oorlog is met een ander land. U vraagt beide soorten paspoorten hier aan en ze zijn 10 jaar geldig.