Zoekresultaat 1 - 10 van 10 resultaten

 • Sporthal huren en reserveren

  De gemeente heeft een online reserveringssysteem voor de verhuur van sportcentrum Molenbroek en sportcentrum De Beek.

 • Basisregistratie Personen (BRP), doorgeven wijzigingen

  Staan uw gegevens niet goed geregistreerd in de Basisregistratie personen (BRP)? Geef dit dan aan ons door.

 • Adoptie

  Bij gemeente Gemert-Bakel kunt u geen verzoek tot het adopteren van een kind indienen.

 • Briefadres

  Iedereen die in Nederland woont, moet ingeschreven staan op het adres waar hij/zij (meestal) overnacht. Heeft u geen woonadres? Dan kunt u in sommige situaties een briefadres opgeven. Dat is het adres van een familielid, vriend of kennis met wie u afspreekt dat hij/zij uw post ontvangt. Deze persoon moet er voor zorgen dat u uw post ook echt krijgt. Bij de aanvraag van een briefadres controleert de gemeente of u niet beschikt over een woonadres.

 • Reizen met kinderen en grenscontroles

  Minderjarige kinderen kunnen bij reizen naar het buitenland te maken krijgen met grenscontroles. Wanneer zij reizen met een vader of moeder met een andere achternaam, moet de douane vast kunnen stellen dat zij ouder en kind zijn. Reist het kind alleen of met andere mensen dan beide ouders (bijvoorbeeld grootouders, familie of kennissen), dan moet duidelijk zijn dat beide ouders hiervoor toestemming hebben gegeven.

 • Groen- en reststroken

  Een particuliere eigenaar van een aangrenzend perceel kan in een uitzonderlijk geval, als een strook grond omsloten is door diverse eigenaren en er vanuit de openbare weg geen toegang tot de strook is, een groen- of reststrook huren of kopen van de gemeente.

 • Geregistreerd partnerschap

  Het aangaan van een geregistreerd partnerschap is een bijzondere gebeurtenis. De gemeente helpt u graag om hier een persoonlijke en onvergetelijke dag van te maken. Niet alleen paren uit Gemert-Bakel, maar ook van buiten de gemeente zijn van harte welkom!

 • Gevonden en verloren voorwerpen

  Als u een voorwerp vindt en u weet niet wie de eigenaar is, bent u verplicht zo snel mogelijk aangifte te doen. Dit doet u bij de gemeente waar u het voorwerp hebt gevonden. U kunt het voorwerp bij u houden of in bewaring geven bij de gemeente. Als u iets verloren heeft , kunt u hiervan persoonlijk aangifte doen aan de balie of digitaal.

 • Naamswijziging

  Om uw achternaam (geslachtsnaam) te wijzigen, dient u een verzoek in bij het Ministerie van Veiligheid en Justitie (Dienst Justis). Over de wijziging van een voornaam beslist de rechter. Om de procedure te starten, moet u contact opnemen met een advocaat.

 • Verklaring onder ede of belofte

  Iedere burger is verplicht alle officiƫle akten en geschriften (brondocumenten) te laten zien die noodzakelijk zijn voor de juiste, volledige, actuele en betrouwbare opname van zijn persoonsgegevens in de Basisregistratie Personen (BRP). Dit geldt ook als er zich gebeurtenissen in het buitenland hebben voorgedaan, waarbij een officieel document is opgemaakt. Bijvoorbeeld een geboorteakte, huwelijksakte, echtscheidingsakte of bewijs van nationaliteit.