Zoekresultaat 1 - 10 van 14 resultaten

  • Verhuizing vanuit Wageningen naar andere gemeente

    Verhuist u vanuit Wageningen naar een andere gemeente? Geef uw verhuizing dan door aan de gemeente waar u gaat wonen. U wordt dan automatisch uitgeschreven bij de gemeente Wageningen.

  • Verklaring omtrent gedrag (VOG) aanvragen

    Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een bewijs van goed gedrag. Werkgevers of instanties kunnen daar om vragen. Bijvoorbeeld als u in de kinderopvang of het onderwijs gaat werken. Online aanvragen via de werkgever is sneller en goedkoper dan persoonlijk aanvragen bij de balie Publiekszaken. De aanvraag van een VOG duurt gemiddeld 2 tot 4 weken.

  • Klacht doorgeven over behandeling door ambtenaar of bestuurder

    Wij doen ons best om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Toch kan het gebeuren dat u ontevreden bent over het contact dat u heeft gehad met een ambtenaar, afdeling of bestuurder. U kunt dit het beste eerst bespreken met de persoon met wie u contact heeft gehad. Bent u na dit gesprek niet tevreden of vindt u dit moeilijk? Neem dan contact op met een klachtencoördinator van de gemeente.

  • Adresonderzoek aanvragen

    Staat op uw adres een persoon ingeschreven die er niet meer woont? Krijgt u post van oude bewoners? Dan kunt u de gemeente vragen om een adresonderzoek te starten. Wij zoeken uit waar deze personen nu wonen en we vragen hun het nieuwe adres door te geven.

  • Verloren of gevonden voorwerpen melden

    Bent u iets verloren? Dan kunt u via iLost zien of het naar het stadhuis is gebracht. U kunt het dan weer ophalen. Vindt u zelf iets? Meld dit via iLost en bewaar het voorwerp thuis. Of breng het naar het stadhuis.

  • Bewijs van in leven of attestatie de vita aanvragen

    Een attestatie de vita of bewijs van in leven zijn is een verklaring van de gemeente dat u in leven bent. Bijvoorbeeld een pensioenfonds kan hierom vragen. U vraagt deze verklaring persoonlijk aan bij de balie Publiekszaken. Maak hiervoor een afspraak.

  • Trouwen in het buitenland, verklaring huwelijksbevoegdheid

    Wilt u in een ander land trouwen? Dan heeft u soms een huwelijksbevoegdheidsverklaring nodig. Daarin staat dat u op dit moment niet getrouwd bent en dat u en uw partner volgens de Nederlandse wet met elkaar mogen trouwen.

  • Kind erkennen voor of na de geboorte

    Bent u niet getrouwd of heeft u geen geregistreerd partnerschap met de moeder van uw kind? Dan kunt u uw kind persoonlijk erkennen. Maak hiervoor een afspraak bij de balie Publiekszaken. Bij de erkenning legt u meteen vast welke achternaam uw kind krijgt. Als u uw kind heeft erkend, krijgt u niet automatisch het gezag over het kind. Ouderlijk gezag regelt u via de website van de Rechtspraak.

  • Briefadres aanvragen

    Heeft u tijdelijk geen vast adres omdat u bijvoorbeeld tijdelijk in het buitenland of in een zorginstelling woont? Dan kunt u in sommige situaties een briefadres aanvragen. Een briefadres is een adres waar u uw post naartoe laat sturen. U kunt dan belangrijke post van de overheid en andere organisaties ontvangen. Zo blijft u bereikbaar voor organisaties. Het briefadres vraagt…

  • Echtscheiding of uit elkaar gaan

    Een echtscheiding regelt u via de rechtbank. Hiervoor heeft u een advocaat nodig. Het stoppen van uw geregistreerd partnerschap regelt u in de meeste gevallen via een notaris. Uw advocaat of notaris geeft uw scheiding door aan de gemeente. De gemeente past uw gegevens aan in de registers van de burgerlijke stand. Pas dan is uw echtscheiding definitief.