Zoekresultaat 1 - 6 van 6 resultaten

 • Ouderschap ontkennen

  Het is mogelijk als vader of moeder het ouderschap te ontkennen. Meestal moet u hiervoor naar de rechtbank. U heeft dan een advocaat nodig. Soms kan de moeder ook een akte van ontkenning aanvragen bij de gemeente.

 • Verklaring afleggen over uw persoonsgegevens

  Heeft u geen documenten van een officiële gebeurtenis in het buitenland, zoals een huwelijk of overlijden? Leg dan een verklaring over uw persoonsgegevens af bij de gemeente.

 • Paspoort of identiteitskaart met spoed aanvragen

  Een nieuw reisdocument kunt u na vijf werkdagen ophalen. Heeft u het paspoort eerder nodig? Dan kunt u gebruik maken van de spoedprocedure. Hiervoor betaalt u wel extra kosten. Als u het paspoort vóór 12.00 uur aanvraagt, is het de volgende werkdag klaar.

 • Geheimhouding persoonsgegevens aanvragen

  De gemeentelijke basisadministratie (GBA) bevat de persoonsgegevens van alle inwoners van de gemeente. De overheid mag deze gegevens gebruiken.Soms worden uw gegevens ook aan anderen doorgegeven. Wilt u niet dat dit gebeurd? Vraag dan aan de gemeente om geheimhouding van uw persoonsgegevens.

 • Andere achternaam gebruiken

  Wilt u dat de overheid u met een andere naam aanschrijft? Bijvoorbeeld met de naam van uw partner of met uw meisjesnaam? Dit vraagt u aan bij de gemeente.

 • Geregistreerd partnerschap beëindigen

  Bij wederzijds goedvinden kunt u uw geregistreerd partnerschap bij de gemeente laten beëindigen. Dit doet u via een advocaat of notaris. Het geregistreerd partnerschap kan ook op een andere manier eindigen: