Zoekresultaat 1 - 10 van 10 resultaten

 • Zienswijze

  Wilt u reageren op een ontwerpbesluit van de gemeente Zevenaar? Dan kunt u ons dat laten weten. Zo’n reactie op een ontwerpbesluit of ontwerpplan noemt de wet een zienswijze.

 • Geboorte levenloos kind

  Als uw kind levenloos geboren is kunt u dit laten registreren. Ook wanneer het gaat om een zwangerschap korter dan 24 weken. U wordt persoonlijk geholpen aan de balie. Bel ons voor het maken van een afspraak.

 • Legaliseren handtekening

  Moet u aantonen dat uw handtekening van u is? Dan kunt u uw handtekening laten legaliseren in het gemeentehuis. Daarvoor maakt u online een afspraak.

 • Bewijs van in leven zijn

  Vraagt uw pensioenfonds of een andere uitkerende instantie om een bewijs dat u in leven bent? Dan kunt u een bewijs van in leven zijn aanvragen. Heeft u een brief van uw pensioenfonds? Dan vraagt u het bewijs gratis aan. Een bewijs van in leven zijn vraagt u online aan met DigiD. U ontvangt het bewijs binnen enkele werkdagen per post. Komt u er niet uit? U kunt ook een aanvraag doen in het gemeentehuis. Maak daarvoor online een afspraak.

 • Verklaring van huwelijksbevoegdheid

  Wilt u in het buitenland trouwen? Dan heeft u soms een verklaring van huwelijksbevoegdheid nodig. Een huwelijksbevoegdheidsverklaring is een internationaal document. Daarin staat dat u en uw partner volgens de Nederlandse wet met elkaar mogen trouwen. Het verschilt per land welke documenten u nodig heeft. Vraag dit na bij de instantie waar u gaat trouwen. Vraag ook of u volgens de rechten van dat land mag trouwen.

 • Aangifte van overlijden

  Meestal geeft de begrafenisondernemer bij de gemeente aan dat iemand is overleden. Maar als nabestaande kunt u ook zelf aangifte van overlijden doen. U geeft het overlijden aan in het gemeentehuis als iemand in de gemeente Zevenaar is overleden. Maak daarvoor online een afspraak.

 • Verloren of gevonden voorwerp melden

  Heeft u iets verloren? Wij plaatsen de meeste gevonden voorwerpen op de website iLost. Daar kunt u zien of uw voorwerp gevonden is. Staat uw voorwerp na een week nog niet op de website? Dan hebben wij het helaas niet gevonden.

 • Bedrijventerreinen

  Zevenaar is een dynamische gemeente met een groeiend aantal inwoners en arbeidsplaatsen. Goed bereikbaar langs de A12 ligt Zevenaar tussen de stedelijke omgeving van Arnhem en de landelijke omgeving van de Achterhoek. De nieuwe ontwikkelingen aan de oostkant van de Stadsregio Arnhem Nijmegen vinden vooral in Zevenaar plaats. De gemeente heeft veel aandacht voor het behouden en versterken van het bestaande winkelaanbod en de bedrijven op de bedrijventerreinen.

 • Scheiding inschrijven

  Bent u zojuist gescheiden? Is uw huwelijk ontbonden? Uw partnerschap ontbonden of beëindigd? Zorg ervoor dat de uitspraak van de rechtbank (beschikking) binnen 6 maanden bij de gemeente is waar uw huwelijk of partnerschap is gesloten. Meestal regelt een advocaat dit voor u.

 • Registratie niet-ingezetenen (RNI)

  Als u korter dan 4 maanden in Nederland verblijft en met de Nederlandse overheid te maken heeft, bent u niet-ingezetene. Dan kunt u zich laten inschrijven bij een van de 18 RNI-loketten in Nederland. Als u bent ingeschreven, krijgt u een burgerservicenummer (BSN). Dit nummer heeft u bijvoorbeeld nodig voor uw contacten met de Nederlandse overheid.