Zoekresultaat 1 - 6 van 6 resultaten

  • Echtscheiding of einde geregistreerd partnerschap

    Een echtscheiding of het einde van geregistreerd partnerschap is pas definitief als het is ingeschreven in de registers van de burgerlijke stand.  Inschrijving echtscheiding Na uitspraak van de rechtbank zorgt uw advocaat op uw verzoek voor inschrijving van de echtscheiding bij de gemeente waar u bent getrouwd. Dit moet binnen zes maanden nadat de uitspraak van de rechter definitief is…

  • Tijdelijk verhuur

    Als een woning te koop staat, mag de eigenaar deze tijdelijk verhuren. Dat geldt ook voor leegstaande huur- en koopwoningen die gesloopt of gerenoveerd gaan worden. De Leegstandwet maakt dit mogelijk. Een aantal huurbeschermingsregels zijn daardoor niet van toepassing. Verkoopt u bijvoorbeeld uw woning terwijl u die verhuurt, dan is de huurtermijn korter dan gebruikelijk. Toestemming hypotheekverstrekker Het is verstandig…

  • Aansprakelijk stellen

    Hebben wij schade bij u veroorzaakt? Of vindt u dat we hier schuldig aan zijn? Dan kunt u ons aansprakelijk stellen. Wanneer zijn wij aansprakelijk? We zijn pas aansprakelijk wanneer er sprake is van nalatigheid. We moeten aantoonbaar in gebreke zijn gebleven. Kunt u overtuigend bewijs leveren, dat we onjuist hebben gehandeld of nalatig zijn geweest? Als dat het geval…

  • Geboorteaangifte

    Vader of moeder geworden? Bij geboorte doet u geboorteaangifte in de gemeente waar het kind geboren is. Zowel de moeder, de vader of duomoeder kan aangifte doen. Lukt dat niet? Dan kan een ander persoon die bij de geboorte aanwezig was aangifte doen. Wat neemt u mee? Om aangifte te doen neemt u uw eigen geldige identiteitsbewijs mee en het…

  • Adoptie

    Is uw adoptiekind in Nederland aangekomen? U moet het dan binnen 5 werkdagen bij de gemeente melden. Een kind uit het buitenland Met een verdrag Adopteert u een kind uit een land dat is aangesloten bij het Haags Adoptieverdrag dan wordt de adoptie automatisch erkend. Dit betekent dat uw kind ook direct Nederlander is. Geen verdrag Komt uw kind niet…

  • Naamkeuze kind

    Voor uw eerste gezamenlijke kind kunt u kiezen welke achternaam uw kind krijgt: uw achternaam of die van uw partner. Dit geeft u aan voor de geboorte. Welke achternaam? Welke achternaam uw kind krijgt, hangt af van uw situatie: Bent u gehuwd of heeft u een geregistreerd partnerschap Bij een vader:Uw kind krijgt de achternaam van de vader tenzij u…