Zoekresultaat 1 - 10 van 13 resultaten

  • Sportaccommodatie huren

    Als sportvereniging, bedrijf of particulier kunt u een sporthal en/en gymlokaal huren. Dat kan voor een vast uur in de week, maar ook incidenteel. U vraagt de huur van een accommodatie online aan.

  • Paspoort

    Een paspoort vraagt u persoonlijk aan in het gemeentehuis. U kunt hiervoor online een afspraak maken. Na 6 werkdagen kunt u uw paspoort ophalen bij de balie. Een paspoort voor volwassenen is 10 jaar geldig. Een paspoort voor jongeren tot 18 jaar is 5 jaar geldig.

  • Aangifte geboorte

    Is uw kind geboren in gemeente Noordoostpolder? Geef de geboorte dan binnen 3 dagen aan. U kunt online geboorteaangifte van uw kind doen. U kunt ook op het gemeentehuis aangifte doen. Maak dan een afspraak.

  • Andere achternaam kiezen

    Je kunt een andere achternaam kiezen. Dat kan als je gaat trouwen, tijdens een huwelijk of geregistreerd partnerschap, of na een scheiding.

  • Bezwaar en beroep

    Bent u het niet eens met een besluit van de gemeente? Dan kunt u bezwaar maken. Heeft u dat gedaan en bent u het niet eens met de beslissing over uw bezwaar? Dan kunt u in beroep gaan bij de rechtbank.

  • Verhuizing doorgeven

    Verhuist u naar of binnen de gemeente Noordoostpolder? Dan moet u dat uiterlijk 5 dagen na uw verhuizing aan ons doorgeven.

  • Gevonden of verloren voorwerpen

    Heeft u iets verloren of gevonden? Dan kunt u dit doorgeven aan de gemeente. Als u een voorwerp heeft gevonden, bent u zelfs verplicht dit zo snel mogelijk te melden. Melding doen kan via verlorenofgevonden.nl. Alle gevonden voorwerpen publiceren wij op deze website. U kunt ook langskomen bij de balie van het gemeentehuis of uw melding telefonisch doorgeven.

  • Identiteitskaart

    Een identiteitskaart (ID-kaart) vraagt u persoonlijk aan in het gemeentehuis. U kunt hiervoor online een afspraak maken. Na 6 werkdagen kunt u uw ID-kaart afhalen. Een ID-kaart voor volwassenen is 10 jaar geldig. Een ID-kaart voor jongeren tot 18 jaar is 5 jaar geldig.

  • Aangifte van overlijden

    Als iemand in Nederland overlijdt, moet dat worden gemeld bij de gemeente waar de persoon is overleden. Meestal doet de begrafenisondernemer dit. Maar u kunt dit ook zelf doen. Voor de aangifte heeft u de verklaring van overlijden nodig. Deze krijgt u van de arts die het overlijden heeft vastgesteld.

  • Erkennen van een kind

    Als u niet getrouwd bent en u geen geregistreerd partnerschap heeft, dan heeft uw kind bij de geboorte wettelijk gezien alleen een moeder. De vader of duomoeder moet eerst het kind erkennen om juridisch gezien de ouder te worden van het kind. De persoon die het kind erkent hoeft niet de biologische ouder te zijn. U regelt erkenning van een kind in het gemeentehuis. U kunt een kind niet erkennen als het al 2 ouders heeft.