Zoekresultaat 1 - 10 van 10 resultaten

 • Verhuizen

  U gaat verhuizen.

 • Geheimhouding persoonsgegevens

  Wilt u niet dat uw persoonlijke gegevens aan maatschappelijke instellingen worden verstrekt? Dan kunt u de gemeente schriftelijk verzoeken om uw persoonsgegevens geheim te houden. De gemeente verstrekt uw gegevens dan alleen nog aan overheidsinstellingen die ze nodig hebben voor het uitvoeren van hun wettelijke taak. Dat kunt u niet tegenhouden.

 • Erkenning (ongeboren) kind

  Erkennen kan tijdens de zwangerschap, bij de geboorteaangifte of na de geboorteaangifte. Erkenning is niet nodig als u een kind krijgt binnen een huwelijk of geregistreerd partnerschap; u heeft dan automatisch wettelijk ouderschap. U kunt ook erkennen als u de niet-biologische ouder of duomoeder bent.

 • Paspoort

  U kunt uw paspoort aanvragen bij de gemeente waarin u woont. Een paspoort voor volwassenen is 10 jaar geldig. Een paspoort voor kinderen tot 18 jaar is 5 jaar geldig. Iedereen moet persoonlijk aanwezig zijn bij het aanvragen en het ophalen van het paspoort, dus ook (jonge) kinderen. Na 5 werkdagen kunt u uw nieuwe paspoort ophalen.

 • Legalisatie handtekening

  Met een gelegaliseerde handtekening bewijst u dat uw handtekening echt is. Dit is bijvoorbeeld nodig als u bezoek uit het buitenland ontvangt dat een visum moet aanvragen.

 • Bewijs van Nederlanderschap

  Er zijn momenten waarop u moet bewijzen dat u de Nederlandse nationaliteit heeft. Bijvoorbeeld als u naar het buitenland verhuist of als u solliciteert naar een baan in het openbaar bestuur. U heeft dan een bewijs van Nederlanderschap nodig.

 • Naamgebruik

  Hebt u een geregistreerd partnerschap, bent u getrouwd of is uw partnerschap of huwelijk ontbonden? Dan kunt u aangeven met welke achternaam u wilt worden aangeschreven door de overheid.

 • Geboorteaangifte

  Na geboorte van een kind moet geboorteaangifte worden gedaan. Dit kan online of in het gemeentehuis van de gemeente waar het kind geboren is. Iemand die bij de geboorte aanwezig was kan de aangifte doen.

 • Verklaring omtrent gedrag (VOG)

  Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een bewijs van goed gedrag. Met een VOG kunt u aantonen dat er geen bezwaar is dat u een bepaalde taak of functie uitvoert. Het Ministerie van Veiligheid en Justitie beoordeelt de aanvraag. De behandeling duurt maximaal 4 weken. De verklaring of afwijzing krijgt u thuis toe gestuurd.

 • Bewijs van in leven zijn / Attestatie de Vita

  Een bewijs van in leven zijn is een schriftelijke verklaring dat u in leven bent. Pensioenfondsen, levensverzekeraars of andere uitkerende instanties kunnen hier om vragen.