Zoekresultaat 1 - 8 van 8 resultaten

 • Bedrijventerreinen

  In de gemeente Haarlemmermeer zijn veel soorten bedrijventerreinen. Wat ze gemeen hebben is dat ze allemaal goed bereikbaar zijn. Hieronder vindt u een overzicht met bedrijventerreinen per plaats.

 • Klein kansspel organiseren

  Organiseert u een bingo, rad van fortuin, vogelpiekspel of ander klein kansspel? En doet u dit in besloten kring? Dan hoeft u geen melding te doen. Is uw spel openbaar? Meld het dan bij de gemeente.

 • Verloren of gevonden voorwerpen

  Heeft u iets verloren of gevonden in de gemeente Haarlemmermeer? Geef dit dan door. Dat regelt u snel en gemakkelijk online via Verlorenofgevonden.nl.

 • Nadeelcompensatie

  Het kan zijn dat u nadeel heeft van een gemeentelijk besluit of activiteit. Bijvoorbeeld als uw woning minder waard wordt door een verleende omgevingsvergunning. Of als er langdurig wegwerkzaamheden zijn, waardoor uw klanten wegblijven bij uw winkel. Soms vergoedt de gemeente een deel van de schade die u oploopt. Dat heet nadeelcompensatie.

 • Overlijden

  Als iemand in Haarlemmermeer overlijdt, moet dat worden doorgegeven aan de gemeente. Vaak doet de uitvaartondernemer dit. Zij doen de aangifte digitaal. Als nabestaande kunt u ook aangifte van overlijden doen. Dit doet u aan de balie. De gemeente maakt dan een overlijdensakte op. Bel voor een afspraak om aan de balie aangifte te doen.

 • Bezwaar en beroep

  Bent u het niet eens met een beslissing van de gemeente? En staat in de beslissing dat u bezwaar kunt maken? Geef dan uw bezwaar binnen 6 weken na het bekend maken door aan de gemeente. Bezwaar maken is gratis en kan online of per brief.

 • Ontevreden over hoe u bent geholpen

  Vindt u dat u slecht bent geholpen door de gemeente? Of dat een medewerker u niet goed behandeld heeft? Dan wil de gemeente dat graag weten. Zo kunnen we onze dienstverlening verbeteren. Ook kunt u een compliment geven. Ook daar leren we van.

 • Digitale zienswijze indienen

  In een omgevingsplan staat wat er in een bepaald gebied mag worden gebouwd of verbouwd. En hoe de grond en de gebouwen mogen worden gebruikt. Soms verandert de gemeente het omgevingsplan of er zijn andere plannen die veranderen. Dan legt de gemeente deze plannen ter inzage. Elk plan ligt 6 weken ter inzage. In die 6 weken kunt u uw reactie geven. Dat heet 'een zienswijze indienen'.