Zoekresultaat 1 - 10 van 25 resultaten

 • Verhuizing

  U gaat verhuizen? Een verhuizing moet u altijd doorgeven aan de gemeente waarin u gaat wonen. Ook als u in dezelfde gemeente blijft wonen, moet u dit doorgeven.

 • Geboorteaangifte

  U wilt aangifte doen van de geboorte van uw kindje. Gefeliciteerd met de gezinsuitbreiding. Geboorteaangifte doet u altijd bij de gemeente waar uw kind geboren is. Dat kan digitaal vanuit thuis of persoonlijk in het gemeentehuis.

 • Emigratie

  Gaat u voor langere tijd in het buitenland wonen, dan emigreert u. U moet dit binnen 5 dagen vóór uw vertrek melden aan de gemeente. 

 • Voornaam of achternaam wijzigen

  U kunt uw voornaam of achternaam wijzigen. Ook kunt u de naam van uw kinderen wijzigen. U moet wel voldoen aan strenge voorwaarden.

 • Huisverbod bij huiselijk geweld

  Bent u slachtoffer van huiselijk geweld? De pleger van huiselijk geweld kan een tijdelijk huisverbod krijgen. Het huisverbod zorgt voor een afkoelingsperiode waarin hulpverlening op gang kan komen.

 • Naamskeuze kind

  U kunt voor uw eerste kind samen de achternaam van de moeder, de duomoeder of de vader kiezen. De achternaam die u voor het eerste kind kiest, wordt ook de achternaam van de volgende kinderen uit dezelfde relatie. De keuze voor een achternaam kunt u vóór de geboorte of bij de geboorteaangifte vas...

 • Adresonderzoek aanvragen

  Staat er iemand op uw adres ingeschreven die er niet (meer) woont? Dan kunt u misschien geen huurtoeslag krijgen. Ook kan een persoon die onterecht op een adres staat ingeschreven fraude plegen. Het is belangrijk dat de gegevens kloppen. U kunt bij de gemeente een adresonderzoek aanvragen. Ook in...

 • Paspoort

  U heeft de Nederlandse nationaliteit? Dan kunt u een Nederlands paspoort aanvragen. Vanaf 14 jaar is iedereen in Nederland verplicht zich te kunnen legitimeren. U gebruikt een paspoort om te laten zien wie u bent. Een paspoort is ook een reisdocument waarmee u naar andere landen kunt reizen.Als u...

 • Klacht

  Als u ergens een klacht over heeft, laat het ons weten. Dit geeft ons de mogelijkheid om het op te lossen. Wij onderscheiden drie soorten klachten:Klachten over de openbare ruimteKlachten over de dienstverlening van de gemeente LaarbeekKlachten over uitvoering van de Wmo, de Jeugdwet, minima...

 • Bewijs van in leven zijn

  Sommige pensioenfondsen of andere uitkeringsinstanties vragen om een bewijs van in leven zijn. Heeft u dit nodig? U regelt een uittreksel aan bij de gemeente waar u staat ingeschreven. U bewijst hiermee dat u in leven bent. Geef wel aan waarvoor u het uittreksel nodig heeft.