Zoekresultaat 1 - 10 van 22 resultaten

 • Melden schending integriteit

  Inwoners, organisaties en bedrijven moeten kunnen vertrouwen op een integere overheid. Heeft u een vermoeden dat een medewerker of een lid van het gemeentebestuur niet integer handelt? Dan kunt u dat melden.

 • Verloren of gevonden voorwerpen

  Heeft u iets verloren of gevonden? Geef dit door via de landelijke website verlorenofgevonden.nl.

 • Kansspelautomaat

  Wilt u kansspelautomaten in een hoogdrempelige horecagelegenheid plaatsen, dan heeft u een vergunning nodig

 • Aangifte geboorte

  Is uw kind in de gemeente Leidschendam-Voorburg geboren? U kunt digitaal aangifte doen via DigiD. Geef de geboorte aan binnen 3 dagen na de geboorte.

 • Identiteitskaart

  Een identiteitskaart vraagt u aan bij de gemeente waar u woont. Het nieuwe document is 5 werkdagen na uw afspraak klaar en kunt u ophalen in het Servicecentrum Leidschendam. Een ID-kaart voor volwassenen is 10 jaar geldig. Voor jongeren tot 18 jaar is een ID-kaart 5 jaar geldig. Bij spoed bel 14 070.

 • Gemeentegrond kopen

  U kunt grond van de gemeente kopen (of huren) als dat stukje grond door de gemeente is aangewezen. Kijk op de gronduitgiftekaart of de grond beschikbaar is. De gemeente verkoopt niet veel grond. Het is namelijk prettig wonen in een groene omgeving. Groen is ook belangrijk voor bijvoorbeeld het opvangen van water door hoosbuien en het zorgt voor verkoeling in de zomer.

 • Bewijs van in leven zijn

  Een bewijs van in leven zijn (attestatie de vita) is een schriftelijke verklaring dat u in leven bent. Pensioenfondsen in binnen- en buitenland kunnen daar om vragen. Staat u in Leidschendam-Voorburg ingeschreven? Vraag dit bewijs bij ons aan.

 • Paspoort voor vluchteling

  Woont u in Nederland en heeft u een status als vluchteling? Dan heeft u een vluchtelingenpaspoort nodig als u naar het buitenland wilt. Voor het aanvragen van een vluchtelingenpaspoort kunt u een afspraak maken. Na ongeveer een week is uw paspoort klaar.

 • Verklaring omtrent gedrag

  Een verklaring omtrent het gedrag (VOG) is een bewijs van goed gedrag. Werkgevers of instanties kunnen daar om vragen als u bijvoorbeeld gaat werken in de kinderopvang of het onderwijs. Ook een bedrijf kan een VOG aanvragen. Een VOG kunt u digitaal aanvragen bij Dienst Justis. Wilt u liever langskomen bij het Servicecentrum, maak dan een afspraak. Neem het aanvraagformulier volledig ingevuld mee.

 • Nadeelcompensatie

  Het kan zijn dat u als particulier of ondernemer financiƫle of economische schade heeft door een besluit van de gemeente op het gebied van de ruimtelijke ordening of werkzaamheden aan riool of wegen. Uw huis wordt bijvoorbeeld minder waard of u loopt inkomen mis. U kunt dan misschien een vergoeding van deze schade krijgen. Dat heet nadeelcompensatie.