Zoekresultaat 1 - 10 van 20 resultaten

 • Gevonden en verloren voorwerpen

  Als u iets verloren heeft, kunt u op de website Verlorenofgevonden.nl zoeken tussen de gevonden voorwerpen. Vinders brengen gevonden voorwerpen bij de gemeente of melden ze op de site.

 • Vergunning voor een loterij of ander kansspel

  Als u een loterij of ander kansspel wilt organiseren en houden, moet u in sommige gevallen een vergunning aanvragen.

 • Adresonderzoek

  U kunt op 2 manieren te maken krijgen met een adresonderzoek: 1. De gemeente start zelf een adresonderzoek naar u. 2. U vraagt de gemeente om een adresonderzoek.

 • Geregistreerd partnerschap

  Gefeliciteerd, u wilt een geregistreerd partnerschap aangaan! Op deze pagina leest u wat u daarvoor moet regelen. U moet bijvoorbeeld uw voorgenomen partnerschap aan ons doorgeven. En getuigen vragen. Op deze pagina vindt u ook informatie over de kosten.

 • Geboorteaangifte

  Binnen drie dagen na de bevalling doet u aangifte van geboorte van uw baby in de gemeente waar uw kind is geboren. De geboortedag telt niet mee. U kunt online geboorteaagifte van uw kind doen of op het Stadskantoor. Gaat u naar het Stadskantoor? Dan moet u een afspraak maken.

 • Vluchtelingenpaspoort

  Een vluchtelingenpaspoort is een Nederlands reisdocument. Hij is voor erkende vluchtelingen. U kunt hem aanvragen als u in Nederland woont en niet de Nederlandse nationaliteit bezit en u in Nederland erkend bent als vluchteling. Een vluchtelingenpaspoort vraagt u persoonlijk aan bij de publieksbalie in het Stadskantoor. Een ander mag dit niet voor u doen. Voor de aanvraag moet u vooraf een afspraak maken. U betaalt de kosten bij de afspraak. 6 Werkdagen na uw afspraak kunt u uw paspoort persoonlijk ophalen.

 • Trouwen

  Gefeliciteerd, u wilt trouwen! Op deze pagina leest u wat u moet regelen voor uw trouwdag. U moet bijvoorbeeld uw voorgenomen huwelijk aan ons doorgeven. En getuigen vragen. Op deze pagina vindt u ook informatie over de kosten. En over trouwen in een kerk of moskee.

 • Klein kansspel

  Wilt u een klein kansspel organiseren? Zoals een bingo, vogelpiekspel of rad van avontuur? Dan moet u daarvan ten minste 14 dagen van tevoren een melding doen bij burgemeester en wethouders. Een klein kansspel mag alleen worden georganiseerd door een Nederlandse vereniging die ten minste 3 jaar bestaat en alleen voor een doel dat niet in strijd is met het algemeen belang.

 • Paspoort, zaken

  Een zakenpaspoort is hetzelfde als een standaard paspoort, alleen bevat het meer visumbladen. Een standaard paspoort heeft 32 pagina's, een zakenpaspoort 64. Als u veel reist en veel stempels krijgt van diverse douaneposten, kan een zakenpaspoort dus uitkomst bieden. Een zakenpaspoort vraagt u persoonlijk aan bij de publieksbalie in het Stadskantoor. Een ander mag dit niet voor u doen. Voor de aanvraag moet u vooraf een afspraak maken. U betaalt de kosten bij de afspraak. 6 Werkdagen na uw afspraak kunt u uw paspoort persoonlijk ophalen.

 • Bewijs van Nederlanderschap

  Een 'Bewijs van Nederlanderschap' is een uittreksel uit de Basisregistratie personen. Daarmee kunt u bewijzen dat u in het bezit bent van de Nederlandse nationaliteit. Dit bewijs wordt afgegeven namens de burgemeester.