Zoekresultaat 1 - 3 van 3 resultaten

 • Bouwgrond aanvragen

  Als in een gebied nieuwe woningen of bedrijfsterreinen komen, koopt u de bouwgrond via een makelaar of projectontwikkelaar. Zij kunnen u meer informatie geven. U kunt zich daar ook inschrijven.

 • Voorlopige voorziening aanvragen

  Als u iets aanvraagt bij de gemeente, neemt de gemeente hierover een besluit. Bijvoorbeeld als u een aanvraag heeft ingediend voor een vergunning of subsidie. Bent u het niet eens met het besluit van de gemeente? Dan kunt u hier bezwaar tegen maken. Wijst de gemeente uw bezwaar af? Dan kunt u in beroep gaan bij de rechtbank.

  Daarnaast kunt u een verzoek indienen voor een voorlopige voorziening. Dit betekent dat u de rechtbank vraagt om het besluit tijdelijk niet uit te voeren. Bijvoorbeeld als u bezwaar maakt tegen de vergunning die uw buren hebben gekregen voor het bouwen van een grote garage. Met een voorlopig voorziening voorkomt u dat op korte termijn de heiwerkzaamheden beginnen.

  Tegen sommige besluiten kunt u rechtstreeks bij de rechtbank uw beroep indienen. Zonder eerst een bezwaar in te dienen. Ook dan kunt u een voorlopige voorziening aanvragen.

 • Gevonden of verloren voorwerpen melden

  Iets verloren?
  Kijk op www.verlorenofgevonden.nl of iemand uw verloren voorwerp heeft gevonden. Als iemand uw spullen op de website heeft geregistreerd, kan het een paar dagen duren voordat u ze daar kunt terugvinden.

  Bent u iets verloren in een openbaar gebouw of in het openbaar vervoer? Neem dan contact op met de beheerder.

  Is uw paspoort of identiteitskaart kwijt of gestolen?
  U hoeft geen aangifte te doen bij de politie. Laat de gemeente wel een verklaring van vermissing opstellen. Zo voorkomt u misbruik.

  Vermissing van uw paspoort of identiteitskaart kunt u online bij de gemeente melden.

  Vermissing van uw rijbewijs kunt u niet online melden. Neem hiervoor altijd contact op met de gemeente.

  Iets gevonden?
  Meld een gevonden voorwerp via www.verlorenofgevonden.nl. Of neem contact op met het Klant Contact Centrum (KCC) van de gemeente.

  Gevonden voorwerpen kunt u thuis bewaren of inleveren bij het KCC. Heeft u een rijbewijs, paspoort of identiteitskaart gevonden? Dan bent u verplicht om het in te leveren.

  Het is handig om gevonden sleutels ook in te leveren. Of lever het gevonden voorwerp in als u het liever niet thuis bewaart.

  Dier gevonden of verloren?
  Neem contact op met stichting Amivedi, de dierenambulance of het dierenasiel.