Zoekresultaat 1 - 10 van 19 resultaten

  • Bezwaar

    Bent u het niet eens met een besluit van de gemeente? Dan kunt u hiertegen bezwaar maken als dit besluit rechtstreeks gevolgen voor u heeft. Dit doet u binnen 6 weken nadat het besluit is bekendgemaakt.

  • Identiteitskaart

    Het aanvragen en ophalen van een identiteitskaart doet u zelf, bij de gemeente waar u staat ingeschreven. U betaalt bij de aanvraag. De identiteitskaart ligt na 5 werkdagen voor u klaar.

  • Paspoort

    Het aanvragen en ophalen van een paspoort doet u zelf, bij de gemeente waar u staat ingeschreven. U betaalt bij de aanvraag. Het paspoort ligt na 5 werkdagen voor u klaar.

  • Buitenlands huwelijk registreren

    Bent u in het buitenland getrouwd? Dan moet u uw huwelijk laten registreren in de Basisregistratie Personen (BRP) van de gemeente.

  • Klachten

    Bent u niet tevreden over het werk van de gemeente? Heeft u een klacht over uw woonomgeving of u bent het niet eens met een besluit van de gemeente? Er zijn verschillende manier om uw klacht bij ons de melden.

  • Erkennen kind

    U kunt een kind erkennen dat nog geen wettelijke ouder heeft. Ook als u de niet-biologische ouder of duomoeder bent. Erkennen kan tijdens de zwangerschap, bij de geboorteaangifte of na de geboorteaangifte. Erkenning is niet nodig als u een kind krijgt binnen een huwelijk of geregistreerd partnerschap. U heeft dan automatisch wettelijk ouderschap.

  • Vluchtelingenpaspoort

    Een vluchtelingenpaspoort is een paspoort speciaal voor vluchtelingen. Dit paspoort is overal ter wereld geldig, behalve in het land waarvan u de nationaliteit heeft. Ook kunt u het vluchtelingenpaspoort in Nederland gebruiken als een geldig identiteitsbewijs.

  • Vreemdelingenpaspoort

    Een vreemdelingenpaspoort is een paspoort voor niet-Nederlanders die in Nederland wonen of verblijven en in het land van herkomst geen reisdocument kunnen krijgen. Ook kunt u het vreemdelingenpaspoort in Nederland gebruiken als een geldig identiteitsbewijs.

  • Bewijs van Nederlanderschap

    Met een bewijs van Nederlanderschap toont u aan dat u de Nederlandse nationaliteit bezit. U kunt het bewijs nodig hebben als u naar het buitenland verhuist, als u gaat trouwen of als u voor bepaalde beroepen in aanmerking wilt komen. Bijvoorbeeld bij functies in het openbaar bestuur.

  • Geregistreerd partnerschap beĆ«indigen

    Wilt u uw geregistreerd partnerschap beëindigen? Dat hoeft niet altijd via de rechtbank. Gaat u hiervoor wel naar de rechter? Dan is de procedure hetzelfde als bij een echtscheiding.