Zoekresultaat 1 - 6 van 6 resultaten

 • Klacht over de gemeente

  Het kan zijn dat je ontevreden bent over de manier waarop je door een medewerker van de gemeente bent behandeld. Je kunt dan een klacht indienen.

 • Omzetten partnerschap in een huwelijk

  Als je een geregistreerd partnerschap hebt, kun je dit omzetten in een huwelijk.

 • Registreren en aangifte doen van een levenloos geboren kindje

  Is jouw kind levenloos geboren of leefde je kind maar kort? Je verlies is een ingrijpende, verdrietige gebeurtenis. Wij proberen je daarom bij de administratieve kant hiervan zo goed mogelijk te helpen.

 • Vooroverleg

  Heb je bouw- of verbouwplannen en weet je niet zeker of dit past binnen het Omgevingsplan? Dan kun je een vooroverleg aanvragen. Na het vooroverleg heb je een indicatie of jouw plan haalbaar is en of je plan meldingsplichtig of vergunningsplichtig is. Twijfel je of een vooroverleg nodig is? Neem dan contact op met het Omgevingsloket via (0572) 34 77 99 of via omgevingsloket@raalte.nl.

 • Echtscheiding of beëindiging partnerschap melden

  Ga je scheiden of is je partnerschap beëindigd? Vraag via een advocaat de echtscheiding aan bij de rechtbank. De uitspraak van de rechtbank stuur je binnen 6 maanden naar de gemeente waar je huwelijk of partnerschap is gesloten. Meestal regelt een advocaat dit voor je.

 • Zienswijze

  Soms heeft de gemeente een plan of neemt zij een besluit waar je het niet mee eens bent. Je kunt dan je mening geven. Dit heet zienswijze. Je kunt jouw zienswijze bijvoorbeeld indienen als je buurman bouwplannen heeft en je het daar niet mee eens bent. Of als je het niet eens bent met een wijziging van het omgevingsplan van de gemeente. Op www.overheid.nl kun je lezen of er nieuwe plannen of besluiten zijn. Een zienswijze indienen kan alleen over ontwerpbesluiten en ontwerpplannen. Dit zijn plannen die nog niet definitief goedgekeurd zijn. De gemeente kan het besluit dan nog aanpassen. Je mening kan de gemeente dus overnemen in het definitieve besluit, maar dat hoeft niet. Verschillende mensen kunnen met het plan of besluit te maken krijgen. De gemeente kijkt naar alle belangen en neemt dan een beslissing.