Zoekresultaat 1 - 10 van 11 resultaten

 • Erfpacht

  U kunt bij gemeente Alkmaar het erfpacht van een woning of bedrijfspand afkopen. Het erfpachtrecht wordt omgezet in vol eigendom van de grond.

 • Paspoort of identiteitskaart aanvragen, 18 jaar of ouder

  Het aanvragen van een paspoort of identiteitskaart doet u zelf. U doet dit bij de gemeente waar u staat ingeschreven. Maak een afspraak om langs te komen.

 • Huwelijk of geregistreerd partnerschap regelen

  Van harte gefeliciteerd met uw voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap. Voor de invulling van uw dag heeft u veel zaken te regelen. Uw huwelijk of geregistreerd partnerschap regelt u in de gemeente waar u wilt gaan trouwen of uw geregistreerd partnerschap wilt laten registreren.

 • Speelautomaten, vergunning

  Wilt u een kansspelautomaat (gokautomaat) in uw bedrijf neerzetten? U vraagt hiervoor een vergunning aan.

 • Aangifte overlijden

  De begrafenisonderneming regelt de aangifte van overlijden. Ook regelt de begrafenisondernemer het verlof tot begraven of cremeren.

 • Bezwaar en beroep

  De gemeente neemt veel besluiten. Het kan gebeuren dat u het niet eens bent met een besluit. U kunt tegen dit besluit bezwaar maken.

 • Klein kansspel, melding of vergunning

  Bingo is een klein kansspel. Het organiseren van een klein kansspel mag zonder vergunning. U maakt hiervan een melding bij het college van burgemeester en wethouders.

 • Registratie Niet-Ingezeten, Inschrijving RNI

  Verblijft u korter dan 4 maanden in Nederland? Woont u in het buitenland en heeft u een burgerservicenummer (BSN) nodig voor zaken die u met de Nederlandse overheid regelt? Dan kunt u zich inschrijven als niet-ingezetene. Maak hiervoor een afspraak, mail naar rni@alkmaar.nl. U krijgt dan een BSN. En uw gegevens worden opgenomen in de Registratie Niet-Ingezetenen (RNI). 

 • Kwijtschelding kosten identiteitskaart

  Heeft u recht op kwijtschelding van de gemeentebelastingen? Dan heeft u ook recht op kwijtschelding voor de kosten van uw identiteitskaart. Neem bij het aanvragen van uw identiteitskaart het bewijs van recht op kwijtschelding gemeentebelasting mee. Dan hoeft u niet te betalen. Lees hier meer: Kwijtschelding gemeentelijke belasting - Cocensus.

 • Handtekening legaliseren

  U kunt uw handtekening onder een document laten legaliseren. U ondertekent dan het document waar een gemeenteambtenaar bij is. Met een stempel op het document bevestigen wij dat het uw handtekening is. Afspraak maken Hulp nodig bij uw digitale aanvraag of melding? Bezoek dan de pagina Digivangnet.