Zoekresultaat 1 - 6 van 6 resultaten

 • Zienswijze indienen

  Over sommige besluiten of plannen van de gemeente, die nog niet definitief zijn, kunt u uw mening geven. Dit heet een zienswijze.

 • Geregistreerd partnerschap omzetten in huwelijk

  Het omzetten van een geregistreerd partnerschap naar een huwelijk zonder ceremonie kan in elke Nederlandse gemeente. Dit is gratis. Wilt u trouwen in Hollands Kroon? Neem dan contact met ons op.

 • Identiteitskaart aanvragen of verlengen

  Een identiteitskaart vraagt u aan bij de gemeente waar u staat ingeschreven. Woont u in Hollands Kroon? Dan kunt u hier uw identiteitskaart aanvragen of verlengen. U vult online uw gegevens in en betaalt via iDEAL. Daarna maakt u een afspraak met ons. Een medewerker komt bij u thuis om de aanvraag af te ronden. Kinderen jonger dan 12 jaar hebben toestemming nodig van (beide) ouders of verzorgers voor de aanvraag. Toestemming geeft u via het toestemmingsformulier.

 • Paspoort aanvragen of verlengen

  Een paspoort vraagt u aan bij de gemeente waar u staat ingeschreven. Woont u in Hollands Kroon? Dan kunt u hier uw paspoort aanvragen of verlengen. U vult online uw gegevens in en betaalt via iDEAL. Daarna maakt u een afspraak met ons. Een medewerker komt bij u thuis om de aanvraag af te ronden. Ook een tweede paspoort vraagt u hier aan. Kinderen jonger dan 18 jaar hebben toestemming nodig van (beide) ouders of verzorgers voor de aanvraag. Toestemming geven kan via het toestemmingsformulier.

 • In het buitenland trouwen

  Voor een huwelijk in het buitenland moet u contact opnemen met de ambassade van het land waar het huwelijk plaatsvindt. De ambassade kan u informeren aan welke voorwaarden u moet voldoen en welke documenten u nodig heeft.

 • Uittreksel of afschrift aanvragen

  Een uittreksel of afschrift kunt u digitaal aanvragen. Denk hierbij aan: een uittreksel echtscheidings-, geboorte-, huwelijks-, overlijdensregister, geregistreerd partnerschap, BRP, bewijs van Nederlanderschap, bewijs van inschrijving Binnen 7 werkdagen ontvangt u het uittreksel of het afschrift thuis.