Zoekresultaat 1 - 10 van 12 resultaten

 • Verhuizing doorgeven

  Een verhuizing doorgeven doet u als u binnen de gemeente Hollands Kroon verhuist of als u in Hollands Kroon komt wonen.

 • Automatische incasso

  Met een automatische incasso schrijven wij de gemeentelijke belastingen automatisch van uw rekening af. Dit gebeurt in acht maandelijkse termijnen.

 • Zienswijze indienen

  Over sommige besluiten of plannen van de gemeente, die nog niet definitief zijn, kunt u uw mening geven. Dit heet een zienswijze.

 • Erkenning van een kind

  De erkenning mag u in elke gemeente in Nederland doen. U kunt uw kind op verschillende momenten erkennen: voor de geboorte; bij de geboorteaangifte; na de geboorteaangifte.

 • Overzicht bedrijventerreinen

  Op deze pagina vindt u een overzicht van de bedrijventerreinen in Hollands Kroon.

 • Geregistreerd partnerschap omzetten in huwelijk

  Het omzetten van een geregistreerd partnerschap naar een huwelijk zonder ceremonie kan in elke Nederlandse gemeente. Dit is gratis. Wilt u trouwen in Hollands Kroon? Neem dan contact met ons op.

 • Identiteitskaart aanvragen of verlengen

  Een identiteitskaart vraagt u aan bij de gemeente waar u staat ingeschreven. Woont u in Hollands Kroon? Dan kunt u hier uw identiteitskaart aanvragen of verlengen. U vult online uw gegevens in en betaalt via iDEAL. Daarna maakt u een afspraak met ons. Een medewerker komt bij u thuis om de aanvraag af te ronden. Kinderen jonger dan 12 jaar hebben toestemming nodig van (beide) ouders of verzorgers voor de aanvraag. Toestemming geeft u via het toestemmingsformulier op deze pagina.

 • In het buitenland trouwen

  Voor een huwelijk in het buitenland moet u contact opnemen met de ambassade van het land waar het huwelijk plaatsvindt. De ambassade kan u informeren aan welke voorwaarden u moet voldoen en welke documenten u nodig heeft.

 • Uittreksel BRP of afschrift burgerlijke stand aanvragen

  Een uittreksel of afschrift kunt u digitaal aanvragen. Denk hierbij aan: een uittreksel uit de Basisregistratie Personen BRP, een uittreksel echtscheidings-, geboorte-, huwelijks-, overlijdensregister, geregistreerd partnerschap, bewijs van Nederlanderschap, bewijs van inschrijving Binnen 7 werkdagen ontvangt u het uittreksel of het afschrift thuis.

 • Verhuizen naar Nederland (immigratie)

  Als u verhuist uit het buitenland naar onze gemeente, moet u telefonisch een afspraak maken via telefoonnummer 088-321 5000. Buitenlandse documenten moeten eerst gelegaliseerd worden. Dit gebeurt meestal door het ministerie van Buitenlandse Zaken in het land waar het document vandaan komt.