Zoekresultaat 1 - 7 van 7 resultaten

 • Verhuizen

  Gaat u verhuizen? Geef uw verhuizing dan uiterlijk 5 dagen nadat uw adres verandert door. Dit kan al 4 weken voor u verhuist.

 • Voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap

  Gaat u binnenkort elkaar het ja-woord geven? Gefeliciteerd! Leuk dat u kiest voor Zutphen! Wij zijn een inclusieve organisatie, dus het maakt ons niet uit waar u geboren bent, waar u in gelooft en van wie u houdt.Ga naar de trouwkalender om te zien welke data nog vrij zijn voor uw huwelijk of partnerschap. Klik hiervoor op de knop Beschikbaarheid.

 • Uittreksel Basisregistratie Personen opvragen

  U kunt een uittreksel opvragen van de basisregistratie personen (BRP). Dit is een verklaring dat u staat ingeschreven in de basisregistratie van de gemeente. Welke gegevens er op uw uittreksel vermeld staan, is afhankelijk van de reden waarvoor u het uittreksel aanvraagt. Bijvoorbeeld vorige woonadressen of nationaliteit. Belangrijk is daarom aan te geven waarvoor u het uittreksel nodig heeft.

 • Bewijs Nederlanderschap

  Het bewijs Nederlanderschap is een schriftelijke bewijs van de gemeente dat u in het bezit bent van de Nederlandse nationaliteit. U kunt het bewijs nodig hebben als u naar het buitenland verhuist, als u gaat trouwen of als u voor bepaalde beroepen in aanmerking wilt komen. Bijvoorbeeld bij functies in het openbaar bestuur.Het bewijs is alleen verkrijgbaar bij de gemeente waar u staat ingeschreven.Hoe werkt het?U kunt een bewijs van Nederlanderschap nodig hebben als:

 • Afschrift of uittreksel burgerlijke stand

  De burgerlijke stand van de gemeente maakt akten op van belangrijke gebeurtenissen in uw leven. Zoals geboorte, huwelijk, echtscheiding, geregistreerd partnerschap, beƫindiging geregistreerd partnerschap en overlijden.Hoe werkt het?U kunt een afschrift burgerlijke stand (bijvoorbeeld geboorteakte of huwelijksakte) of uittreksel (internationaal) van deze akten aanvragen bij de gemeente waar de akte is opgemaakt.U kunt een uittreksel burgerlijke stand op meerdere manieren aanvragen:

 • Verklaring Omtrent het Gedrag

  Voor veel banen heeft u een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) nodig. Het is een verklaring die aangeeft dat uw gedrag in het verleden geen bezwaar vormt voor uw baan of stage.

 • Bewijs van in leven zijn

  Het bewijs van in leven zijn, kan gevraagd worden door pensioenfondsen of andere uitkerende instanties. Zij hebben het 'bewijs van in leven zijn' onder andere nodig om tot uitkering van een pensioen of een levensverzekering over te gaan.Hoe werkt het?Een bewijs van in leven zijn, kunt u aanvragen bij uw gemeente. Met dit bewijs kunt u schriftelijk bewijzen dat u op het moment van afgifte in leven bent.