Zoekresultaat 1 - 6 van 6 resultaten

 • Identiteitskaart

  Een identiteitskaart is een document waarmee u binnen Europa kunt reizen. Daarnaast is het een document waarmee u zich in Nederland kunt legitimeren. Vanaf 14 jaar is iedereen dat verplicht. Tot en met 17 jaar is een identiteitskaart 5 jaar geldig. Vanaf

 • Paspoort

  Het paspoort is een reisdocument, waarmee u over de hele wereld kunt reizen. Daarnaast is het een document waarmee u zich in Nederland kunt legitimeren.

 • Wijzigen achternaam

  U wilt uw achternaam wijzigen? Dan is dit onder bepaalde voorwaarden mogelijk. Uw achternaam (geslachtsnaam) wordt dan gewijzigd bij Koninklijk Besluit. Dienst Justis (afdeling van Ministerie van Veiligheid en Justitie) gaat hierover.

 • Toestemming reisdocument minderjarige

  Kinderen kunnen niet zonder toestemming van beide ouders (of gezaghouders) een paspoort of identiteitskaart aanvragen. Voor het aanvragen van een paspoort is tot 18 jaar toestemming van ouders nodig. Voor het aanvragen van een identiteitskaart is tot 12 jaar toestemming van ouders nodig. Dit kan schriftelijk of aan de balie. 

 • Uittreksel basisregistratie personen

  Het uittreksel basisregistratie personen (BRP) is een officieel document waarop in ieder geval uw naam, adres, geboorteplaats en geboortedatum staan. Het uittreksel vraagt u persoonlijk aan in de gemeente waar u woont.

 • Afschrift akte van de burgerlijke stand

  Van alle levensgebeurtenissen zoals geboorte, huwelijk en overlijden, worden akten opgemaakt. U kunt een uittreksel van deze akte opvragen bij de gemeente waar deze gebeurtenis heeft plaatsgevonden.