Zoekresultaat 1 - 4 van 4 resultaten

 • Huisnummer aanvragen

  Een eigen huisnummer is nodig zodat hulpdiensten uw adres kunnen vinden en voor de post. Als u geen eigen huisnummer heeft, dan kunt u dat aanvragen. Let op: alleen de eigenaar van het gebouw kan dit aanvragen, niet de huurder.

 • Reageren op ontwerp wijziging omgevingsplan

  Als u het oneens bent met het ontwerp van een wijziging van het omgevingsplan, kunt u daarop reageren. Bijvoorbeeld als u het niet eens bent met een nieuwbouwproject naast uw woning. Dit noemen we een zienswijze.

 • Omgevingsplan

  Voor alle gebieden in de gemeente Enschede geldt het omgevingsplan. In het omgevingsplan staat wat er in een bepaald gebied mag gebeuren. Alle regels van de gemeente voor de fysieke leefomgeving staan erin. De regels gaan over gebouwen, grond, wegen, water, groen, lucht, bodem, milieu, energie, gezondheid en erfgoed. De regels in het omgevingsplan gelden voor alle inwoners, ondernemers en de gemeente zelf.

 • Nadeelcompensatie en vergoeding voor planschade

  Een plan van de gemeente kan soms negatieve gevolgen voor u hebben. Zoals verlies van uitzicht, geluidsoverlast, waardedaling van uw woning of minder inkomsten. Soms kunt u daar een financiƫle vergoeding voor krijgen. Dit heet nadeelcompensatie of een vergoeding voor planschade.