Zoekresultaat 1 - 7 van 7 resultaten

  • Bouwinitiatief

    Voordat u een omgevingsvergunning aanvraagt, kunt u overleggen met de gemeente. Als uw (bouw)plan op grote schaal afwijkt van het bestemmingsplan of als uw (bouw)plan veel impact heeft op de omgeving, kunt u een bouwinitiatief aanvragen.

  • Huisnummer

    Wanneer u een nieuwe woning bouwt of in een bestaand gebouw iets verbouwd waardoor er een nieuwe woning ontstaat, moet u een omgevingsvergunning aanvragen. U krijgt dan automatisch een huisnummer. Soms heeft u geen omgevingsvergunning nodig, maar wilt u wel een huisnummer hebben. U kunt hier een aanvraag voor doen. Voeg bij uw aanvraag tekeningen, plattegronden of foto’s waaruit wij…

  • Melding speelplekken

    Wanneer er iets mis is met een speelplek in de stad kunt u dat bij de gemeente melden. Dit gaat bijvoorbeeld om een kapot toestel of wanneer u overlast heeft van mensen in de speeltuin.

  • Voorstel nieuwe straatnaam

    De Commissie Naamgeving adviseert het college van burgemeester en wethouders over de namen van nieuwe wijken, buurten, parken, straten, pleinen en paden, maar ook bruggen, tunnels en viaducten.  Heeft u een suggestie voor een straatnaam? Mail dan naar de secretaris van de commissie naamgeving via bag@gouda.nl.

  • Vergoeding planschade

    Wordt er een drukke weg aangelegd naast uw woning? Is uw bedrijf minder goed bereikbaar doordat de weg veranderd is? Neemt een nieuw hoog gebouw het zonlicht uit uw tuin weg? Wordt uw bedrijf of uw woning hierdoor minder geld waard? En kon u niet weten dat deze verandering er zou komen? Dan kan het zijn dat u recht heeft…

  • Bestemmingsplannen

    In een bestemmingsplan staat hoe u de grond in een gebied en de gebouwen die daar op staan, mag gebruiken. Mag u er bouwen en wat voor gebouw mag dat zijn? Een gebied is bijvoorbeeld bestemd voor bedrijven of juist alleen voor woningen. Als u een omgevingsvergunning wilt aanvragen of een bedrijf wilt beginnen op uw grond, raden wij u aan om…

  • Speeltuinen

    Kinderen in Gouda moeten veilig en onbezorgd kunnen spelen. Daarom is het belangrijk dat speelplekken veilig en duurzaam zijn en veel speelplezier geven. Ieder jaar vervangen we kapotte en versleten speeltoestellen. De speeltoestellen zijn bedoeld voor kinderen tot en met 12 jaar.