Zoekresultaat 1 - 4 van 4 resultaten

 • Dakterras

  Wilt u een dakterras maken? Dan heeft u een omgevingsvergunning nodig.

 • Nadeelcompensatie

  Het kan zijn dat u nadeel heeft van een gemeentelijk besluit of activiteit. Bijvoorbeeld als uw woning minder waard wordt door een verleende omgevingsvergunning. Of als er langdurig wegwerkzaamheden zijn, waardoor uw klanten wegblijven bij uw winkel. Soms vergoedt de gemeente een deel van de schade die u oploopt. Dat heet nadeelcompensatie.

 • Omgevingsplan

  Wilt u weten of u een woning mag bouwen? Of u een bedrijf mag vestigen op een locatie? Welke geluidsnormen er gelden voor u als ondernemer? Vanaf 1 januari 2024 geldt de Omgevingswet. Vanaf dat moment staan de regels op 1 plek, in het omgevingsplan. U kunt bekijken of uw plannen passen in het omgevingsplan .

 • Speelplekken opknappen

  In de gemeente Haarlemmermeer wonen veel kinderen. De gemeente wil dat de jeugd leuk en veilig buiten kan spelen en sporten. Daarom is het belangrijk dat er genoeg speelplekken in uw buurt zijn. Elk jaar is er een controle van de speelplekken op kwaliteit en veiligheid. Ook kijken we regelmatig of we een speelplek anders moeten inrichten. Daarvoor luisteren we naar de wensen van inwoners. Ook gebruiken we gegevens over de bevolkingssamenstelling in een wijk.