Zoekresultaat 1 - 6 van 6 resultaten

 • Kadastrale informatie

  Het Kadaster verzamelt informatie over huizen, eigendom van grond, vliegtuigen, schepen en fabrieken, schepen.

 • Bouwvlak in bestemmingsplan

  Wilt u bouwen in een gebied waar dit volgens het bestemmingsplan niet mag, dan kan er een bouwvlak aan het bestemmingsplan worden toegevoegd.

 • Huisnummer aanvragen of veranderen

  Als u een nieuwbouwhuis hebt gekocht of gehuurd en u weet het huisnummer niet, kunt u dit opvragen bij de gemeente. Dit kunt u ook doen als u een extra huisnummer nodig heeft na het opsplitsen van een woning.

 • Alarmsysteem installeren

  Als u een alarmsysteem wilt installeren, heeft u meestal een omgevingsvergunning nodig van de gemeente.

 • Planschade

  Planschade is schade die veroorzaakt wordt door een ruimtelijk plan. Dat kan een bestemmingsplan zijn, maar ook andere ruimtelijke plannen kunnen schade veroorzaken. Krijgt een gebied door een bestemmingsplan een andere bestemming? Dan kan dat schade voor u opleveren. Bijvoorbeeld als een plan bepaalt dat er een woonbestemming komt op een stuk grasland. Dit kan schade opleveren voor de omliggende huizen. Is dit bij u het geval? Dan kunt u aan de gemeente een tegemoetkoming vragen voor deze planschade.

 • Bestemmingsplan aanpassen

  In een bestemmingsplan staat hoe de grond in een gebied en de gebouwen die daarop staan, gebruikt mogen worden. Wanneer u grond of gebouwen op een andere manier wilt gebruiken dan in het bestemmingsplan staat, kunt u de gemeente vragen het bestemmingsplan aan te passen. U kunt dit doen voor een bestaand bestemmingsplan, maar ook voor een bestemmingsplan dat nog niet definitief is.