Zoekresultaat 1 - 4 van 4 resultaten

 • Principeverzoek

  Heeft u (bouw)plannen maar wijken deze af van het omgevingsplan? Wij adviseren u om eerst een schetsplan in te leveren. Heeft u een schetsplanadvies gekregen? Dan kunt u een verzoek doen om af te wijken van het omgevingsplan. Dit heet een principeverzoek. Met een principeverzoek onderzoeken wij of uw plan kans van slagen heeft.

 • Kadastrale informatie opvragen

  Een betrouwbare registratie van vastgoed biedt bescherming voor rechthebbenden. Bij koop en verkoop kan dan geen misverstanden ontstaan. In Nederland verzorgt het Kadaster deze registratie. Het Kadaster verzamelt, beheert en geeft informatie over de rechtstoestand van vastgoed. De gemeente Oost Gelre beschikt voor haar eigen grondgebied over kadastrale gegevens. Neem hiervoor contact op met de afdeling GEO-informatie.

 • Planschade

  Planschade is schade die veroorzaakt wordt door een ruimtelijk plan. Dat kan een bestemmingsplan of omgevingsplan zijn, maar ook andere ruimtelijke plannen kunnen schade veroorzaken. Krijgt een gebied door een bestemmingsplan of omgevingsplan een andere bestemming? Dan kan dat schade voor u opleveren. Bijvoorbeeld doordat uw onderneming minder inkomsten heeft of omdat uw woning of pand minder waard wordt. Is dit bij u het geval? Dan kunt u een tegemoetkoming aanvragen voor de geleden planschade.

 • Huisnummeruitgifte

  U vraagt zelf een uitgifte of wijziging nummeraanduiding aan als er sprake is van een nieuw verblijfsobject zonder dat er een omgevingsvergunning voor nodig is. Voorwaarde is dat de nieuwe objecten voldoen aan de strikte definitie van een verblijfsobject.