Zoekresultaat 1 - 3 van 3 resultaten

  • Beperkingengebiedactiviteit lokale spoorweg

    Deze activiteit geldt per 1 januari 2024 ná de inwerkingtreding van de Omgevingswet. Heeft u voor 1 januari 2024 een vergunningaanvraag ingediend? Dan behandelen wij uw aanvraag volgens de oude regelgeving van vóór de inwerkingtreding van de Omgevingswet.

    Het is belangrijk dat treinverkeer veilig kan plaatsvinden. Daarnaast moet er voldoende ruimte blijven voor eventuele uitbreidingen van het spoor. Om deze redenen gelden er beperkingen in het gebied direct naast een spoorweg. Zo'n gebied noemen wij een beperkingengebied spoorweg.

    Als u werkzaamheden wilt verrichten binnen een beperkingengebied lokale spoorweg, dan moet u vooraf een vergunning aanvragen bij de provincie Flevoland. U kunt hierbij denken aan leidingen en kabels aanleggen, bouwen, slopen, objecten plaatsen of verwijderen etc.

    U vraagt dan in het Omgevingsloket een omgevingsvergunning aan voor een Beperkingengebiedactiviteit met betrekking tot een lokale spoorweg.

  • Schade door uitoefening waterbeheertaak , schadevergoeding

    Het kan voorkomen dat u schade lijdt door de uitoefening van een taak of bevoegdheid van de provincie in het kader van het waterbeheer. In dat geval kunt u een verzoek indienen bij de instantie die gaat over de uitoefening van die taak of bevoegdheid.

    Gaat het om regionale watersystemen (het gebied binnen de dijken)? Dan is de instantie het waterschap. Gaat het om drinkwateronttrekkingen, grote industriële onttrekkingen (>150.000 m3 per jaar) of onttrekkingen voor bodemenergie? Dan moet u bij de provincie zijn. Gaat het om rijkswater? Dan doet u het verzoek bij het ministerie van infrastructuur en waterstaat (IenW). U komt alleen in aanmerking voor een schadevergoeding als het gaat om schade die redelijkerwijs niet of niet geheel voor uw rekening hoort te komen. Daarnaast moet de schade niet of niet voldoende anders verzekerd zijn.

  • Projectplan voor dijkversterkingen, goedkeuring vragen

    Een primaire waterkering beschermt een gebied tegen overstromingen. Denk hierbij aan dijken of duinen. De primaire waterkering biedt bescherming tegen overstromingen vanuit het buitenwater (de grote rivieren of de zee). Deze waterkeringen zijn bij wet (Waterwet) aangewezen. De meeste primaire keringen zijn in beheer bij waterschappen maar ook Rijkswaterstaat beheert een deel daarvan. Als een beheerder een waterkering wil wijzigen, aanbrengen of aanleggen dan stelt deze een plan op, het projectplan. In dat plan wordt de voorkeursoplossing toegelicht en gemotiveerd en staat hoe rekening is gehouden met de overige belangen in het gebied. Iedereen kan het ontwerp van het projectplan inzien en een zienswijze hierop geven. Dit kan tijdens de inzageperiode op het provinciehuis of het waterschapskantoor (of dat van Rijkswaterstaat) en eventueel bij de betrokken gemeenten. Hierna stelt de beheerder het plan vast en legt het ter goedkeuring voor aan de provincie.